MENU

How to: de perfecte vakantiefoto’s voor instagram!

appie

Het grote verdriet om voetballer Abdelhak Nouri

Quintin van Konkelenberg

juli 17, 2017 reageren (0) Views: 1536 Fashion, Life Iza Verschuur

Interview met internationaal model Quintin van Konkelenberg

Quintin van Konkelenberg stond in maart dit jaar nog op de cover van Vogue Man. Hij is twintig jaar oud en nadat hij ontdekt werd in 2015 heeft hij shows gelopen voor Prada, Valentino, Dior en nog veel andere grote merken. In dit interview vertelt Quintin over hoe hij ontdekt werd en over de invloed die zijn werk op zijn leven heeft.

Hoe ben je ontdekt?

“Na een feestje ging ik naar het toilet op Amsterdam Centraal. Het was ongeveer 18:00 uur, dus het was best druk. Naast me stond een man, die me steeds aankeek. Ik stond te plassen, dus het was best ongemakkelijk! Toen ik klaar was liep ik weer naar buiten, naar mijn toenmalige vriendin. We zagen de man naar ons toe komen en hij zei tegen mijn vriendin: ‘Ik ga van je vriend een ster maken!’. Eerst vond ik het een beetje vreemd, maar toen bleek dat hij een modelscout was, heb ik toch mijn nummer maar gegeven. Twee weken later stond ik op Fashionweek in Milaan haha!”

Was het niet heel raar in het begin?

“Ja, enorm. Ik ben heel nuchter opgevoed en dan kom je ineens in zo een vage wereld terecht. Gelukkig was ik er wel al voor klaargestoomd. Mijn hele jeugd op de middelbare school waren er mensen die raar tegen me deden en daar kon ik ook mee omgaan. Je moet je aanpassen, het spelletje meespelen.”

Welke momenten zijn je het meest bijgebleven?

“De eerste show die ik deed op Fashionweek in Milaan. Dat was voor N21. In diezelfde week mocht ik ook nog lopen voor Prada, dat was natuurlijk ook heel gaaf! Verder ontmoet ik hele interessante mensen. Je merkt vanaf het begin dat het geen gewone jongens zijn. Ze zijn relaxed, super zelfverzekerd en weten wat hun eigen ding is en hoe ze dat moeten doen. Dan praat je met ze en zijn het super aardige jongens. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.”

Is er onderling veel concurrentie of kan iedereen met elkaar opschieten?

“Bij jongens kan iedereen wel met elkaar opschieten. Je gunt het elkaar. Je komt ergens heen om te casten en je wordt gekozen of niet. Het is je baan, dus je kan afwijzing niet persoonlijk gaan nemen. Soms hoor je erbij, soms niet.”

Houd je vrienden over aan dit werk?

“Zeker! Doordat de emoties soms erg hoog op kunnen lopen wordt iedereen erg hecht met elkaar. Je maakt vrienden voor het leven en dat is te gek, maar het is ook heel moeilijk dat na bepaalde jobs iedereen weer zijn eigen weg gaat.”

Wat voor effect heeft je werk op je persoonlijke leven?

“Het is soms best lastig, het geeft veel stress. Ik ben natuurlijk pas twintig en niemand van mijn vrienden heeft echt door hoe je een carrière moet runnen. Mijn ouders zijn heel supportive gelukkig. Ik vind het wel moeilijk om in contact te blijven met mensen, omdat ik snel mijn aandacht kwijt ben. Ik focus me nu op mijn carrière en dan vergeet ik weleens contact te houden, ook al wil ik dat wel heel graag. Je merkt wel wie je echte vrienden zijn en wie gewoon maar aardig doen. Maar goed, die mensen gaan nu naar school en komen er straks zelf wel achter dat banden een beetje verwateren als je volwassen moet worden.”

Is er nog iets dat je mee wilt geven aan YUP’ers die aan hun carrière beginnen?

“Volgens mij doen we het allemaal prima. Ik weet zelf ook niet honderd procent zeker wat ik aan het doen ben. Je moet gewoon zo goed mogelijk doen alsof je snapt wat er aan de hand is. Dan komt het helemaal goed.”

Tags: , ,