MENU
Vakantie, gamen

Ik ga op vakantie en ik neem mee… mijn...

Thailand

Een mini-samenleving op het water in Thailand

New York

juli 24, 2017 reageren (0) Views: 1407 Travel Iza Verschuur

Mijn taalcursus in New York

Ben je afgestudeerd, geniet je van de heerlijk lange zomervakantie of heb je besloten een tussenjaar te nemen? Dan is een taalcursus in het buitenland misschien ook wel iets voor jou. Je leert jezelf kennen, ontmoet nieuwe mensen, ontdekt een nieuwe stad en leert ook nog eens een andere taal.

Eerste indrukken

Zelf ben ik op taalcursus geweest in New York, om mijn Engels te perfectioneren. Het was de eerste grote reis die ik in mijn eentje heb gemaakt, dus het was enorm spannend. Toen ik eenmaal aangekomen was op Newark Airport werd ik opgehaald door iemand van de organisatie. De campus waar ik zou verblijven gedurende de cursus lag ongeveer drie kwartier verwijderd van New York City in een dorpje genaamd ‘Tarrytown’, een pittoresk dorpje langs de Hudson. De campus was prachtig en bomvol mensen van over de hele wereld.

Lesrooster

De volgende ochtend begon mijn lesweek. Ik leerde mijn klas en de verschillende docenten kennen en iedereen was erg aardig. In het lesrooster waren er vaste taallessen, waar je leert spreken en schrijven. Verder waren er nog computerlessen en keuzevakken als theater en journalistiek. De lessen waren erg leerzaam en omdat niet iedereen dezelfde hoeveelheid voorkennis van de taal heeft, wordt je opgedeeld in verschillende niveaus. Zo krijg je les op je eigen level.

New York City

De lessen waren interessant en de campus prachtig, maar het was natuurlijk nog veel leuker om New York City te gaan verkennen. De eerste keer dat ik Grand Central Station uit liep, viel mijn mond open. Het was prachtig. Alle gebouwen torende boven me uit en de mensen die rond liepen waren allemaal zo ontzettend divers. Er kwam een gevoel van thuis in me naar boven die ik absoluut niet had verwacht in zo een grote stad. Nu ben ik er maar drie weken geweest en daarin volgde ik ook nog lessen. De hele stad heb ik dus niet kunnen zien helaas, maar de ervaringen die ik daar heb opgedaan en de dingen die ik heb geleerd draag ik elke dag bij me. Ik zou zo weer teruggaan.

Tags: , , ,