MENU
Quintin van Konkelenberg

Interview met internationaal model Quintin van Konkelenberg

sneaker

Al die sneaker verzamelaars, wat zoeken ze nou precies?

shirt kledintrend

augustus 3, 2017 reageren (0) Views: 1309 Fashion Winnie Hofstra

Haute couture, maar dan niet oh zo duur

Kledingtrends komen niet zomaar uit de lucht vallen. In een eerder artikel schreef ik al over de invloed van andere tijdperken op de mode van tegenwoordig. Ook luxe modehuizen hebben invloed op de trends voor de komende seizoenen door de collecties die ze showen op de fashionweek. Voor ons als arme studenten zijn deze merken natuurlijk vrijwel onbereikbaar. Toch zal je ongetwijfeld wel een ontwerp van een van deze merken in je kast hebben hangen, zonder dat je dat door hebt. Veel grote betaalbare winkelketens laten zich namelijk inspireren door luxe modehuizen. Laten we een kijkje nemen naar mijn favoriete trends op dit gebied. 

Sport outfit zonder te sporten

Een trainingsbroek met een blouse of sportschoenen onder een nette outfit. Het kan allemaal. We zagen dat Alexander Wang samenwerkte met Adidas en Gucci pakken met een streep aan de zijkant op Instagram showde. Sport kleding kun je nu gewoon dragen zonder dat je van plan bent op de sportschool of het voetbalveld te betreden. Ik vind deze trend ideaal, want het is onwijs comfortabel!

Kleding met een statement

Tegenwoordig wordt kleding niet alleen gebruikt om jezelf op je best te laten zien, maar ook om iets duidelijk te maken. Dior kwam met een shirt met de tekst: ‘We should all be feminists’ dat door vele sterren als Jennifer Lawrence gerdagen werd. Om een statement te maken over het feit dat mannen en vrouwen nog steeds niet altijd gelijk zijn. Als je om je heen kijkt zie je dit soort shirts in verschillende winkelketens terug keren. Zelf kocht ik onlangs dit toffe ‘boobie’ shirt. Met kleding kun je op een stijlvolle manier uiten waar je voor staat!

Lovend over de loafer

Wanneer je een schoen zoekt die netjes maar toch comfortabel is, dan is de loafer een perfecte optie. Gucci heeft de schoen opnieuw geïntroduceerd in het modebeeld en is nu niet weg te slaan. Ik spotte ze laatst toevallig bij de Primark. Deze schoenen zijn multifunctioneel om te combineren. Voor mannen kunnen ze onder een pak voor een hele classy look, maar ook onder een kapotte jeans voor een tof contrast. Hetzelfde geld voor vrouwen, ze kunnen onder een mooie nette jurk of juist met een stoerdere outtfit. Bovendien zijn deze schoenen half open, dus ideaal voor nu het nog lekker weer is.

Zo zie je maar, luxe mode merken zijn toch niet geheel onbereikbaar. Van welke kledingtrend van tegenwoordig ben jij fan?

Tags: , , ,