MENU

Ultieme vakantietips voor thuisblijvers!

Waarom je juist nú met je moeder op vakantie...

Vakantie, ontspannen

augustus 4, 2017 reageren (0) Views: 1503 Travel Joyce Veltman

Tips voor een ontspannen vakantie

De vakantietijd is alweer een tijdje aan de gang. Sommigen van ons hebben hun tripje alweer gehad voor dit jaar en anderen hebben het nog in het vooruitzicht. Het zou een moment moeten zijn waar je van geniet, tot rust komt en niks aan je hoofd hebt. Toch denk ik dat veel mensen hun gevoelens van stress niet los kunnen laten tijdens de vakantie, terwijl dit natuurlijk wel de bedoeling is…

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je echt met een relaxed gevoel op vakantie gaat en volledig ontspannen bent? Hieronder volgen een aantal tips, om ervoor te zorgen dat iedereen de vakantie heeft die hij of zij verdient!

Wees voorbereid

Er kunnen meerdere factoren meespelen, waardoor je alsnog niet met een gerust gevoel op vakantie gaat/bent. Een van de factoren die we denk ik allemaal wel herkennen is de angst dat je iets belangrijks bent vergeten. Daarom is het van groot belang dat je je goed voorbereid op je vakantie, vergeet bijvoorbeeld vooral niet je scheergerei! Maak van tevoren een lijst van alle dingen die je mee moet en schrijf de spullen die je nog moet kopen op een apart lijstje. Nadat je klaar bent met inpakken kun je de lijst nogmaals checken om er zeker van te zijn dat je niks bent vergeten.

Ook scheelt het je op vakantie veel tijd als je thuis al het land of de plaats waar je heengaat via internet verkent en opzoekt wat er allemaal te doen is. Zo kun je voor jezelf afstrepen wat je wel en niet wil doen.

Het laatste punt van een goede voorbereiding is dat je ruim van tevoren weet hoe laat je van huis moet vertrekken. Als je naar het vliegveld moet, zorg er dan ook voor dat er van tevoren is afgesproken hoe je daarheen gaat.

Survivallen

Helaas maar waar, het gebeurt nog regelmatig dat de ruimbagage verkeerd aankomt, waardoor je dus een poosje moet wachten tot je je kleding hebt. Zorg er daarom voor dat je altijd een ‘survivalpakket’ mee hebt in je handbagage. Bijvoorbeeld, een tandenborstel, ondergoed, een schoon setje kleding, een bikini en andere belangrijke spulletjes om je eerste dagen mee door te kunnen komen. Een goede reistas is dan wel handig, op Bagageonline.nl bieden ze je van alles aan!

Komt jouw koffer wel gewoon uit de ruimbagage rollen? Dan is er altijd nog de struggle om zo snel mogelijk je koffer te vinden in die koffermassa. Ga bijvoorbeeld voor een maffe Minnie of Marvell koffer uit de American Tourister koffer serie, zo weet je precies welke van jou is.

Laat je dagelijkse leven even achter op vakantie

Tegenwoordig zie je dat veel mensen ook op vakantie bezig zijn op hun telefoon of laptop, inmiddels kunnen we in heel Europa internetten, maar voorheen was iedereen aan het jagen op een wifiverbinding. Probeer je leventje van thuis even achter je te laten, je kunt iedereen wel weer spreken zodra je thuis bent. Ook moet je je zorgen van werk en/of school achter je laten, anders kun je nooit volledig ontspannen zijn op vakantie. Je zorgen van thuis, zijn op vakantie zorgen voor later!

Geniet!

De laatste en misschien wel de belangrijkste tip is: geniet! Zorg ervoor dat je het maximale uit je vakantie haalt om weer een aantal nieuwe en onvergetelijke herinneringen rijker te worden. Probeer te genieten van de momenten zelf. Pak niet altijd alleen maar je camera erbij om de mooiste plaatjes te schieten, zodat je thuis aan iedereen kunt laten zien hoe goed je het hebt gehad. Maar kijk ook eens rustig om je heen, luister goed naar de geluiden, en voel de warme zon of het lekkere briesje op je huid. Op deze manier worden je herinneringen alleen maar mooier!

Tags: , ,