MENU
weeën

Weeën opwekken, opvangen en wegpuffen – PART 1

Vakantiekilo's

Vakantiekilo’s? Zo gaan ze er snel weer af!

werk

augustus 31, 2017 Reageren (1) Views: 1571 Life Larissa Hendriks

Back to work

Helaas, de pret is voorbij en velen van ons zullen nu alweer druk bezig zijn met school en/of werk. Daarom in dit artikel wat tips om deze eerste dagen een beetje goed door te komen…

Een goed begin is het halve werk

Ja, erg cliché, maar het is wel echt zo. Het is erg aantrekkelijk om de vakantie nog zo lang mogelijk uit te smeren en nog zo veel mogelijk uit te stellen, maar uiteindelijk moet je toch echt eraan geloven. Van al dat uitstellen maak je het alleen maar moeilijker voor je toekomstige zelf. Het best is om direct even de schouders eronder te zetten en ervoor te gaan, hoe lastig dat ook is na al die heerlijke dagen vrij.

Haal de zomer uit je bol

Tops, korte broeken, slippers en zonnebrillen, laat deze maar gerust thuis wanneer je de deur uit stapt om naar je werk of naar school te gaan. Al kent bijna iedereen je al op de werkvloer of in de school, na zo’n vakantie maak je weer een soort van nieuwe eerste indruk. Deze kan maar beter netjes zijn, vooral op je werk (al ligt het er natuurlijk wel aan waar je werkt).

Vrouwen, waar zijn die hakjes? Mannen, waar zijn die Santoni schoenen? Haal deze maar weer goed uit het stof en anders kan je ze rap bestellen bij Van Arendonk. Zoals al eerder gezegd werd: een goed begin is het halve werk. Wanneer je werkgever en/of leraren een goede, professionele indruk van jou krijgen zullen ze ook direct een positieve houding aannemen tegenover je.

Nazomeren op werk of in de school

Met het Nederlandse weer weet je het maar nooit, stel het wordt ineens weer 30 graden, hoe overleef je zo’n dag dan? Probeer wat na te zomeren, voor zover dat mogelijk is op je school of op het werk. Een borrel op de vrijdagmiddag, een paar palmbomen in de gang, nette maar ook luchtige kleding en schoentjes aan zoals de nette Jibs of doe eens gek en vraag een watergevecht aan!

Tags: , ,