MENU
werk

Back to work

series

Een gevaarlijke dikke mistwolk of gevaarlijke robot cowboys?

Vakantiekilo's

september 1, 2017 reageren (0) Views: 1093 Life Joyce Veltman

Vakantiekilo’s? Zo gaan ze er snel weer af!

Hebben jullie ook volop genoten van de zomervakantie? Heerlijk liggen op het strand, vaak uiteten en een drankje hier en een drankje daar? Dat is natuurlijk allemaal erg ontspannen en leuk, maar de kilo’s vliegen er binnen no time aan. Nu we helaas weer terug moeten gaan naar ons oude leventje willen we die extra vakantiekilo’s er natuurlijk graag weer vanaf hebben, maar hoe?

Sloof je thuis maar uit

Er luidt goed nieuws: je hoeft niet eens zo super veel te veranderen om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Je kunt dit gewoon gemakkelijk thuis voor elkaar krijgen zonder je elke dag uit te sloven in de sportschool. Op vakantie ben je waarschijnlijk meer gaan eten en drinken dan normaal. Als je teruggaat naar je oude eetgewoontes en af en toe erbij sport, zal je al snel merken dat de kilo’s er langzaamaan weer af gaan.

Healthy, healthy healthy!

Om nog sneller af te vallen is het effectief om voornamelijk gezond te eten. Veel mensen denken dat ze enkel veel moeten sporten om af te vallen, dit is absoluut niet waar. Sterker zelfs: gezond eten is het belangrijkste middel om af te kunnen vallen. Zoek dus vooral wat gezonde recepten op. Neem bijvoorbeeld in plaats van een vet gebakken eitje in de ochtend een schaaltje yoghurt met havermout en fruit.

Het is wel van groot belang dat je goed blijft eten, zorg er daarom voor dat je minimaal drie grote maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner) eet. Blijf vooral goed eten, honger jezelf niet uit om af te kunnen vallen! Daarnaast is een goede nachtrust ook erg belangrijk…

Vergeet je eigen krachten niet

Zorg ervoor dat je niet alleen cardiotraining verricht, zoals hardlopen, maar doe ook krachttraining. Hiervoor hoef je niet eens lid te zijn van de sportschool, het gaat namelijk ook erg gemakkelijk thuis. Zo kun je bijvoorbeeld ’s ochtends en ’s avonds voor het slapen gaan wat krachtoefeningen doen. Denk bijvoorbeeld aan sit-ups, beenspieroefeningen of trainen met gewichtjes of met deze trainingselastieken. Door krachttraining gaat je stofwisseling namelijk een tandje sneller. Je zal ook tijdens je rust meer calorieën verbranden.

Stop dus nu met op je telefoon of computer te zitten en ga snel aan de slag!

Tags: , ,