MENU
berlijn

Redenen waarom jij in het buitenland moet gaan studeren

roaming

Meer stress door onbeperkt roamen in het buitenland?

mallorca

september 3, 2017 Reageren (1) Views: 1168 Travel Manon Munnix

Mallorca: voorpret, hard gaan, uitstapjes en tips

Nederlanders zoeken graag de zon op in het buitenland gedurende de zomerperiode. Ik deed dus mee met de rest van Nederland. Dit jaar was ik samen met drie goede vriendinnen naar het prachtige Spaanse eiland Mallorca. En hoe mooi was dat! Ik was nog nooit met vriendinnen op vakantie naar het buitenland geweest dus dat was wel spannend. Zou alles goed gaan? Zouden we ruzie krijgen of zou er iemand ziek worden?

Voorpret

We hadden de reis al in januari geboekt via GoGo. Dit is natuurlijk een echte jongerenorganisatie voor de beste uitgaansvakanties, maar dat was in eerste instantie niet mijn bedoeling. We hadden van tevoren afgesproken om niet elke avond uit te gaan, maar om de avond. We wilden immers ook wat van het mooie eiland zien. We hadden al een bucketlist gemaakt met dingen die we wilden doen, maar ja zo veel dingen, zo weinig tijd. Al helemaal als het maar acht dagen zijn.

Hard gaan

De tijd vloog ook voorbij. Het geluk met een reisorganisatie is dat de transfer van het vliegveld naar het hotel geregeld is en je dus op je luie gemakje niet het hele vliegveld af hoeft te zoeken. Verder is alles voor je uitgezocht. Er zijn bepaalde pakketten samengesteld met leuke dingen die je kan gaan doen. Zo waren daar toffe feestjes met onder andere Lil Kleine en Johnny 500, een jeepsafari of een dagje als VIP met waterpark voor je geregeld. We begonnen de eerste avond met een kroegentocht is met Gogo. Dit was zo chill omdat je niet alleen de kroegen en clubs leert kennen, maar ook veel Nederlanders. Dat is trouwens ook wel leuk om te weten. De strip in El Arenal is verdeeld in gebieden, zo is het eerste gedeelte Nederlands en als je richting Palma gaat, kom je langs het Duitse, Engelse en Frans gedeelte.

Uitstapjes regelen

Toch was het niet zo dat Nederlanders alleen met Nederlanders om gingen. Zo heb ik ook hele leuke Finse jongens gesproken, maar ook veel Duitsers. Het is zo makkelijk om contact te maken tijdens het uitgaan, je wordt overal wel aangesproken. Toch wilden we niet alleen maar uitgaan. Zo hebben we een dag en fiets gehuurd en zijn we naar de hoofdstad Palma de Mallorca gegaan. We hadden hiervoor een fiets gehuurd en dit is echt een mega aanrader! Je fietst langs de prachtige strandjes, maar ook langs lavarotsen, parkjes en typisch Spaanse huisjes. De hoofdstad is ontzettend mooi. Bij binnenkomst word je al warm ontvangen (letterlijk en figuurlijk) door de prachtige kathedraal.

Tips van het huis

Naast het uitgaan zijn we ook naar Nederlandse festivals geweest. Zo begonnen we de tweede dag gelijk met een busreis naar het Noorden van het eiland om te gaan op een van de grootste festivals ‘Totally Summer’ met SFB, The Partysquad en Lady Bee. Op de laatste avond hadden we ook nog een groot festival, Mallorca Open Air. De Nederlandse versie van Amsterdam Open Air werd herbeleven in El Arenal met gasten als F1rstman en Dyna. Dit zijn ook echt tips van het huis! Deze festivals zijn echte aanraders. Ook nog zin om wat actiefs te doen? Huur een Aqua Rocket of een banaan! Gaat mega hard en ja, ik heb spierpijn van het vasthouden. Verder is het heerlijk om te genieten van het mooie zonnetje, het uitzicht op de andere kant van het eiland en de waterparken te bezoeken.

Enthousiast? Ik zeg doen! Gegarandeerd een topvakantie! (als je van feesten houdt, anders moet je alsnog gaan alleen niet naar El Arenal)

Muchas gracias Mallorque e adios!

Tags: , ,