MENU
persen

Weeën opvangen, wegpuffen en wegpersen – PART 2

Herfst

Waarom het niet erg is dat de herfst weer...

september 7, 2017 Reageren (1) Views: 1276 Events, Life Winnie Hofstra

Je bent jong en je wilt wat

Jonge ondernemers, ik heb er bewondering voor. Zelf droom ik er ook van om een eigen onderneming op te starten, maar dit heb ik tot nu toe nog niet gedurfd. Toch zijn er ook leeftijdsgenoten die er wel het lef voor hebben. Hier besteed ik graag aandacht in mijn artikels aan om mezelf en jullie te inspireren. Zo ook de broers Thom en Jelle. Zij organiseren Indie in Town in de Sugarfactory in Amsterdam. Op 21 jarige leeftijd een eigen evenement fixen, daar wilde ik natuurlijk meer over weten. Ik sprak Thom hierover.

Natuurlijk was ik, en jullie denk ik ook, nieuwsgierig naar wat Indie in Town nou eigenlijk is. Thom omschrijft het als een event om jonge creatievelingen samen te brengen en een podium te bieden. Het draait hierbij om Indie muziek, wat staat voor indepentent muziek. Jonge onafhankelijke muzikanten die wel durfen te expirimenteren. Zoals je in de jaren 60 de Beatles en de Rolling Stones had, geloven Thom en Jelle er in dat we nu in het tijdperk van de Indie muziek leven. De muziek acts zijn niet het enige waar aan gedacht wordt. Indie in Town probeert een gehele beleving aan je avond te geven. Zo is er ook een kunstexpositie, gave visuals en verkopen de boys zelfs toffe shirts. Lekker bezig zijn ze hoor!

     

“Gaaf Thom, maar hoe is dit nou eigenlijk begonnen?”

“Jelle studeert Muziek Management en organiseerde ter ervaring voor school een bandavond in ons eigen dorp, dit werd Indie in Town. Hij merkte dat hier best veel animo voor was en dat er in Amsterdam natuurlijk veel meer mogelijkheden zijn, dus verhuisde Indie in Town naar de Sugarfactory. Ik studeer zelf Communicatie, dus Jelle betrok mij bij de tweede editie om meer publiciteit te genereren. Sindsdien zorg ik voor een goede communicatie naar het publiek, bijvoorbeeld via social media of samenwerkingen met blogs. Ook denk ik na over een nieuwe creatieve invullingen. Het zou vet zijn om elke editie weer iets extra’s toe te voegen.”

“Wat zou jij andere jonge mensen adviseren die zelf een project of onderneming willen beginnen?”

“Contacten leggen is belangrijk en wat ik zelf heb gemerkt is dat het werkt om mensen echt te betrekken bij je evenement. Door mensen het gevoel te geven dat ze er zelf ook echt deel van uit maken raken ze meer gemotiveerd. Hierdoor zullen ze er zelf ook sneller iets over delen en dat is natuurlijk fijn voor de communicatie.”

Zo zie je maar, wanneer je ervaring voor je studie op wil doen dan kun je hier ook zelf mee aan de slag gaan. Laat jou ideeën niet alleen ideeën blijven, laat je creativiteit los en leg contacten. Hoe cliché het ook klinkt, wij zijn nou eenmaal de toekomst. Maar eerst ga ik vanavond een drankje doen bij Indie in Town. De volgende nóg vettere editie zal op donderdag 9 november zijn. Wat zullen de broers nu weer bedacht hebben? Be there or be square.

Tags: , , , ,