MENU
Herfst

Waarom het niet erg is dat de herfst weer...

Ivy’s eerste selfie, uitgescheurd en 7 hechtingen

theatertips

september 12, 2017 Reageren (1) Views: 1129 Events, Life Thyra de Groot

Theatertips

Het nieuwe theaterseizoen gaat weer beginnen. Met de theaterfestivals die weer voorbij zijn en De Uitmarkt die het startschot heeft gegeven, is het tijd om met dit druilerige weer de theaterzalen te bezoeken. Om jullie op weg te helpen door alle programmaboekjes, zet ik een paar voorstellingen op rij door middel van mijn theatertips.

Fresku – Welkom bij de Fresku show

Deze show was vorig jaar al on tour, maar dat heb ik helaas moeten missen. Een rapper in het theater dat klinkt bijzonder, maar eigenlijk is het niet zo’n gekke stap, als je bedenkt dat een rapper zijn gevoel goed op papier kan zetten.

Toneelgroep Oostpool & Theater Sonnevanck – Bromance

Ik heb een zwak voor jeugdtheater. Het klinkt misschien gek, maar juist dit genre doet mij vaak genoeg verbazen en blijkbaar ben ik niet de enige. Bromance heeft de Gouden Krekel in 2016 gewonnen voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie. Een driehoeksverhouding tussen drie jongens zet je brein op scherp. Het is een onderwerp dat in 2017 nog steeds taboe kan zijn en daarom ook als volwassenen reden genoeg is om naar deze voorstelling te gaan.

Jakop Ahlbom – Innerschau

Dit is al zijn tweede voorstelling na zijn succes van Horror. Een spannende voorstelling over twee zusjes. Horror betrof een groots decor met een sterk dansende cast. De muziek was heel belangrijk en aan elk detail was gedacht. Als Jakop Ahlblom dit voortzet in Innerschau kan je een magische voorstelling vol verassingen verwachten. Een keer iets anders dan een concert, maar wel met live muziek.

Amsterdamse Kleinkunst Festival – Finalistentournee 2017

Als je ergens pareltjes kunt ontdekken is het tijdens het finalistentournee van de Amsterdamse Kleinkunst Festival. Zo heb ik Maartje en Kine daar ooit zien stralen en die touren dit jaar ook met hun eigen show. Lonneke Dort is de winnaar van de dertigste editie van het AKF, Daniëlle Schel heeft de Publieksprijs gewonnen. Zo’n finalistentournee is een waar avontuur en ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee. Je kan namelijk voor vijftien euro al drie nieuwkomers in het vak zien.

Doe op een druilerige dag je poncho aan en loop het theater eens in. Vanaf de planken straalt een nieuw avontuur straalt je tegemoet en en geloof mij: “De acteurs vinden het net zo spannend als jij.”.

Tags: , ,