MENU

Ivy’s eerste selfie, uitgescheurd en 7 hechtingen

verhuistips

Vuilniszakken om je kleding en meer verhuistips

tandenpoetsen

september 15, 2017 Reageren (1) Views: 1022 Life Joyce Veltman

Tandenpoetsen is hartstikke makkelijk… Toch?

Tandenpoetsen is iets wat we al doen vanaf dat we klein zijn (als het goed is). Het lijkt allemaal zo makkelijk, even snel een borsteltje over je tanden heen halen en klaar is Kees! Is dat niet een beetje makkelijk gedacht? Veel mensen poetsen namelijk niet op de juiste manier hun tanden. Misschien denk je wel ‘wat kun je nu fout doen tijdens het tandenpoetsen?’, dit zal je nog verbazen!

Een goed begin is het halve werk

Vaak beginnen de foutjes al vanaf het moment dat de eerste tandjes doorkomen bij een kind. Deze foutjes worden niet door de kinderen zelf gemaakt, maar door de ouders. Het is van groot belang dat kinderen op jonge leeftijd al zelf hun tanden leren poetsen. Het beste is om ze vanaf twee jaar al zelf te laten poetsen, maar het is wel belangrijk om vervolgens als ouder zijnde nog goed na te poetsen. Dit kun je het beste blijven doen tot ze een jaar of 10 zijn.

Het geheim achter een stralende glimlach

Gezonde tanden zorgen niet alleen voor een goede verschijning, het maakt je leven ook een heel stuk beter. Je hebt namelijk geen last van gaatjes, kiespijn of ellende bezoekjes aan die enge tandarts. Plus, zeg nou zelf, we willen allemaal die witte tandpasta lach wel hebben! Om je gebit zo lang mogelijk mooi te houden en ook zo lang mogelijk mee te laten gaan hoef je dagelijks maar een paar simpele dingen te doen.

Zo is het van belang dat je je gebit tweemaal per dag poetst (twee minuten per poetsbeurt). Let op dat je je tanden niet veel vaker poetst dan ongeveer twee keer per dag, dit kan schadelijk zijn voor je glazuur. Ook moet je pas een uur na een gegeten maaltijd of tussendoortje je tanden poetsen, tot een half uur/uur na het eten is je glazuur namelijk zachter en kwetsbaarder. Tanden poetsen voor het eten is daarom dus een betere optie!

Gebruik bij het tandenpoetsen tandpasta die fluoride bevat, hierdoor wordt je glazuur versterkt. Daarnaast zijn er nog andere hulpmiddelen naast het netjes poetsen van je tanden. Zoals flossen en je mond spoelen met mondwater. Gebruik bijvoorbeeld Coco Clean! Coco Clean is een mondverzorgingsproduct op basis van oil pulling. Oil pulling bestaat al duizenden jaren: voor de Indiase stam Ayurveda was dit dé manier om hun gebit in goede conditie te houden.

Oil pulling is het reinigen en verzorgen van het gebit door het spoelen met pure kokosolie. Coco clean biedt een hoge laurinezuurgehalte waardoor deze flesjes een veel sterkere antibacteriële werking hebben. Eenmaal daags spoelen en je krijgt een betere adem, geen ontstoken tandvlees én wittere tanden!

Door al deze simpele dingetjes dagelijks uit te voeren, zal je zeker weten met een stralende glimlach door het leven komen. Uiteindelijk is dat toch je belangrijkste visitekaartje!

Tags: ,