MENU

Ja hoor, het is weer in het land: Sinterklaas-snoepgoed

inspiratie

Zo krijg je een fijne dosis inspiratie

rust

september 18, 2017 reageren (0) Views: 1456 Life Iza Verschuur

Pak je rust!

De jongvolwassenen van onze generatie hebben over het algemeen een vreselijk drukke agenda. Van een aantal dagen naar school, een bijbaan en een groot sociaal leven tot fulltime werken, jezelf bewijzen op het werk, in de avonduren feesten en geen rust nemen. Al deze dingen zorgen ervoor dat jonge mensen steeds vaker een burn-out krijgen.

De motivatie om constant het beste uit jezelf te willen halen klinkt natuurlijk helemaal niet slecht. Dat is het ook niet, totdat je dat gaat toepassen op alles wat je doet. Het is namelijk niet mogelijk en zeker niet nodig om overal de beste in te zijn.

Geen tijd voor slaap

Wanneer je een voltijd studie doet, spendeer je daar niet alleen op school aandacht aan, maar ook thuis. Er gaat dus veel meer tijd in zitten dan alleen de college uren. Toch moeten studenten dit nog combineren met een enorm sociaal leven, want in je studententijd zou je het meeste lol moeten hebben. Studentenverenigingen, terrasjes pakken met vrienden, je familie tevreden houden en misschien ook nog een relatie hebben. Waar haal je die welverdiende rust dan vandaan?

studie

Het houdt op

Leven in een sneltrein tempo met al deze verantwoordelijkheden en te weinig rust houdt op een gegeven moment op. We kunnen niet alsmaar doorgaan en verwachten dat ons lichaam dat maar trekt. Er moet tijd in worden gepland om rust te nemen. Hoewel er dan waarschijnlijk een stem in je hoofd zal zeggen dat rust nemen helemaal niet mogelijk is, moet je het toch doen. De studie of het werk kan misschien niet worden achtergesteld, maar je vrienden en familie zullen het echt wel begrijpen wanneer je zegt dat je gewoon even je rust moet nemen.

rust

Geniet

Wanneer je eindelijk het verplichte rustmomentje gepakt hebt, vergeet er dan niet van te genieten. Doe het ook eens wat vaker! Het herstel van een burn-out kan wel een aantal jaren duren, dus neem die rust voor dat het zo ver komt. Ga er bijvoorbeeld eventjes tussenuit, dat kan wonderen verrichten.

Tags: , ,