MENU
druk

‘Hoe gaat het?’ ‘Ja, druk…’ – De drukmythe

uitstellen

Uitstellen betekent niet altijd afstellen

oktober 1, 2017 reageren (0) Views: 1059 Life Manon Munnix

Altijd trek? Het geheim achter jouw eeuwige trek!

Pizza, patat, chocola, m&m’s, taart en chips. Heb je al trek gekregen? Voel je het water al uit je mond lopen? Ik namelijk wel. Dit is dan ook geen gek verschijnsel, als iemand aan mij vraagt of ik trek heb is het antwoord altijd standaard: ‘ja, duh!’. Hoogstwaarschijnlijk ben ik niet de enige. Dat is ook niet zo gek, want er zijn blijkbaar heel veel dingen waar je onbewust trek van krijgt. Hier heb ik er een paar voor je op een rijtje gezet.

Social media

Wat is iets dat je veel doet? Precies ja, je Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter (?) checken natuurlijk. Daar ben je niet de enige in, we doen het namelijk allemaal en zijn allemaal guilty. Als ik op mijn Facebook tijdlijn kijk, kom ik altijd langs de lekkerste recepten van Tasty, Foodporn en de gekste oreo-daim-m&m-kitkat-chocoladetaarten. Nu heb ik het alleen over Facebook, op Instagram is het net zo erg en op Snapchat proberen mijn vriendinnen me altijd jaloers te maken met hun eten.

Te weinig slapen

Als je slecht of weinig slaapt dan heb je eerder trek. Waarom? Je bent moe en voelt je zwak. Het antwoord daarop van je lichaam? Eten! Natuurlijk snakt je lichaam naar wat extra suikers voor wat extra energie. Niet alleen je lichaam trouwens, maar ook je hoofd is daar erg blij mee, waardoor je gelukkiger wordt. Plus, waarschijnlijk ga je later naar bed als je slecht slaapt en dit vergt ook energie. Uit onderzoek blijkt dat je meer eet als je laat naar bed gaat. Het is natuurlijk ook makkelijker om een zak chips open te trekken als je lekker op de bank zit. #guilty.

Suikersapjes

Fruitsapjes, je denkt misschien dat het gezond is, want er zit fruit in, toch?! Helaas is het tegendeel bewezen. Fruitsapjes zitten vol met suikers. Na het drinken van een overheerlijk zoet-fruitsapje stijgt je bloedsuikerspiegel waardoor je binnen no-time weer trek hebt. Die stijging van je bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je naar nog meer suiker snakt. Neem in plaats daarvan een echt stuk fruit, hier zitten veel minder suikers in.

Kauwgom

Van deze zul je misschien wel versteld staan, maar kauwgom zorgt er ook voor dat je trek krijgt. Misschien neem jij juist kauwgom om een lekkere frisse smaak in je mond te krijgen. Dan wil je toch juist niet eten? Na het tandenpoetsen heb je toch ook geen trek? Dat helpt ook, maar het addertje onder het gras zit hem bij het kauwen. De naam zegt het natuurlijk al, kauwgom. Het kauwen zorgt ervoor dat je hersenen getriggerd worden dat er eten in je maag komt.

En waarschijnlijk heb jij na het lezen van dit artikel ook weer trek gekregen. Sorry alvast daarvoor. Eetsmakelijk!

Tags: , , ,