MENU
uitstellen

Uitstellen betekent niet altijd afstellen

Theater

Een beetje van Broadway in ons kikkerlandje

sperma

oktober 3, 2017 reageren (0) Views: 1189 Life Larissa Hendriks

Sperma heeft ook een houdbaarheidsdatum!

Dacht je dat mannen op elke leeftijd prima kinderen kunnen krijgen? Fout gedacht. Met dit artikel is het niet de bedoeling om alle mannen te laten stressen, maar rond het 30ste levensjaar vermindert de kwaliteit van sperma behoorlijk…

Er zijn genoeg artikelen over vrouwen en hun biologische klok te vinden, al op 35-jarige leeftijd is de vruchtbaarheid met de helft verminderd vergeleken het 25ste levensjaar. Dat weten we nu wel en misschien is dat de reden dat vrouwen vaak sneller het onderwerp “kinderen” naar boven brengen. Wellicht dat ik daar nu verandering in breng.

Volgens onderzoekers van de Britse Universiteit van Sheffield stijgt de kans op een baby met schizofrenie of het Syndroom van Down rond het 30ste levensjaar van de man en is hij gevoeliger (net zoals de vrouw). Even buiten de leeftijd van de vrouw om, een man van 35 jaar of ouder heeft meer kans om zijn vrouw een miskraam te verzorgen. Tot slot duurt het op zijn 45ste 5 keer zo lang voordat hij een vrouw weet te bevruchten. Aan de positieve kant: dit betekend dus ook 5 keer zo lang proberen…

Sperma-kwaliteit verbeteren

Als man ben je het meest vruchtbaar tussen je 20ste en 35ste levensjaar. De volgende zaken helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van sperma: nuttig voldoende vitamine C, vitamine E, zink en selenium, voorkom dat de testikels te warm worden (niet te veel sauna’s, zonnebanken of strakke onderbroeken) en eet lekker veel groenten, fruit, volkorengranen, noten, peulvruchten en zaden! Ohja, en roken? Stop daar maar snel mee.

Vruchtbaarheid voor de vrouwen

18-24 jaar zorgt voor de meest soepele zwangerschap en na de bevalling heb je de grootste kans om weer snel fit en in shape te zijn. Shadi geeft je het bewijs! Red je dit al niet meer? Geen zorgen, aan oudere leeftijden zitten ook voordelen. Bij je 26ste heb je de minste kans op een kindje met aangeboren afwijkingen, op je 29ste ben jij in staat om de fitste en energiekste moeder voor jouw kindje te zijn (had je niet gedacht he), 31 jaar is goed voor je eigen psychische gezondheid (minder stress dus) en op je 34ste een eerste kindje krijgen kan ervoor zorgen dat je zélf de hoogste levensverwachting zal hebben.

Voor wanneer het zover is

Direct babyplannen aan het maken? Vergeet die kleine dan niet te vertroetelen met de leukste speeltjes en knuffeltjes. Gezien BLVD met de trends meegaat, hebben we ook een tip voor je wat betreft de trends binnen de kinderwereld: een Tj Beanie van Lobbes bijvoorbeeld. Ja, deze snoezige knuffeltjes zijn he-le-maal hip! Om alvast in de kindersferen te komen kan je een bezoekje brengen aan Hellendoorn. Vooral op 7 en 8 oktober en van 14 tot en met 29 oktober is dit Avonturenpark een ontzettend leuke plek om te bezoeken (ook als je geen babyplannen hebt). Het hele park is dan namelijk versierd met pompoenen, bezems en griezelige figuren. Is weer eens wat anders dan dat eeuwige Walibi Frightnights!

 

Tags: ,