MENU
sperma

Sperma heeft ook een houdbaarheidsdatum!

Ivy

De eerste weken zijn het zwaarst, zeiden ze…

Theater

oktober 4, 2017 reageren (0) Views: 1181 Events, Life Thyra de Groot

Een beetje van Broadway in ons kikkerlandje

De kaartjes voor The Curious Incident of the Dog in the Night-Time stonden al een maand of twee klaar in mijn mailbox. Bang dat het uitverkocht zou raken had ik al vroeg geboekt. Wanneer ik weer eens zei dat ik beter wilde worden in de Engelse taal, gaf mijn broer (30) mij altijd de opdracht om dit boek te gaan lezen.

Een kinderboek voor iedereen

Stiekem is het in Engeland een kinderboek over een jongen met autisme die op zoek gaat naar de moordenaar van de hond van de buurvrouw. Tijdens deze zoektocht komen er veel meer dingen bovendrijven. Klinkt heel simpel, maar het boek zit vol humor en is daarom erg leuk om te lezen. Zeker een aanrader als je dat nog niet gedaan hebt. Je bent namelijk nooit te oud om een (kinder)boek te lezen.

Voorstelling

Magie in het decor van de voorstelling

Hoe breng je zo’n boek op de planken? Nou, groots met kleine elementen dus! Met de originele cast uit Broadway hebben ze een waar spektakel getoond. De magie zat hem vooral in het decor. Het was een grote kubus met vlakken die multifunctioneel waren. Geen poespas en weinig decorstukken. De blokken werden in vloeiende bewegingen omgebouwd tot verschillende huiskamers. Een blok was een vissenkom, een andere keer de televisie. Door de verschillende kleuren in de decorstukken werd je meteen meegezogen in het verhaal. Op het decor zelf werd getekend met krijt wat weerkaatst werd tegen de wand, waardoor je op elke plek goed kon zien wat er gebeurde.

Had je gezien moeten hebben

Een gevalletje van: “Had je bij moeten zijn”. Nou moet je natuurlijk helemaal niks, want moeten is zo gedwongen, maar ik zou je ten zeerste aanraden om naar de volgende editie van Broadway aan de Amstel te gaan. Je kunt dan nu alvast beginnen met sparen, want ik moet eerlijk bekennen dat het niet heel goedkoop is. Het is het waard, echt waar. Een beetje magie van Broadway in ons kikkerlandje.

Meer theatertips lezen? Klik dan hier!

Tags: , ,