MENU

“Mooi meisje, waar ga jij naartoe?”

Hoe je winterse kamer je humeur beïnvloedt!

Sporten

oktober 6, 2017 Reageren (1) Views: 999 Life Joyce Veltman

We willen wel sporten, maar wat vinden we nu echt leuk?

We kennen vast en zeker allemaal dat gevoel, dat je moe en futloos bent en het liefst alleen maar de hele dag op de bank wilt zitten Netflixen. Je hebt zelfs geen eens zin om wat te drinken te pakken. Geloof het of niet, de beste manier om van deze futloze gevoelens af te komen is door te gaan sporten! Sporten is goed voor je hersenen en je lichaam, het geeft je meer energie. Veel mensen tussen de 20 en 35 jaar oud zouden wel graag willen sporten, maar weten niet zo goed wat voor sport ze nu dan precies willen doen. Dat is waarom we een aantal sporten even voor je op een rijtje gaan zetten.

Voel je als een vis in het water

Een van de populaire sporten die twintig plussers doen is zwemmen. Hier valt dan ook ontzettend veel variatie binnen te vinden. Je kunt namelijk wedstrijdzwemmen, waterpoloën, openwaterzwemmen, synchroon zwemmen en schoonspringen. Bovendien is zwemmen ontzettend gezond voor je, je gebruikt al je spieren tijdens het zwemmen, waardoor je gehele lichaam in beweging is.

Sla je agressie eruit

Nog een sport die populair is binnen deze leeftijdsgroep is squashen. Dit wordt vaak omschreven als de snelste van alle racketsporten. In tegenstelling tot andere racketsporten wordt squash gespeeld in een gesloten ruimte, waarin beide spelers/tegenstanders niet worden gescheiden door een net. Squashen is vooral een goede sport als je veel agressie hebt die je eruit moet hebben.

Doe waar je zin in hebt

En last but not least: fitnessen. Dit is een van de populairste sporten in Nederland. Je kunt elke week zelf beslissen wanneer je wil gaan sporten en wat je precies wil gaan trainen. Zo kun je bijvoorbeeld een cardio training doen, zodat je al je energie kwijt kunt of je doet voornamelijk krachttraining, waarbij je ook nog eens kunt kiezen welke spiergroep je graag wil trainen. Je hebt het met fitnessen volledig zelf in de hand en dat is het fijne eraan. Het is ook leuk om eens groepslessen te nemen in de sportschool, deze zijn vaak ook erg effectief en uitdagend en je hebt bij vele sportscholen een ruim aanbod met verschillende groepslessen, bijvoorbeeld boksen, zumba, yoga, spinning, bootcamp en nog veel meer.

Op zoek naar iets minder intensieve beweging? Dan is wandelen echt iets voor jou. Misschien denk je nu: wandelen? Dat is toch eerder iets voor vijftig plussers? Helemaal fout gedacht. Wandelen is vooral voor onze leeftijden heel erg gunstig. Het brengt balans in je gedachten en zo dus ook in je leven. Wil je het helemaal afmaken en gaan voor volle 100% aan balans? Trek dan balansschoenen aan, deze maken het wandelen nóg comfortabeler. Eeuwenlang wordt in Japan een bijzondere sandaal gedragen, de ‘Ippon-ba geta’. Deze traditionele houten sandaal zorgt voor een natuurlijke houding van het lichaam, waardoor gewrichten minder worden belast. Hiervan is een stijlvolle toffe schoen ontwikkeld, de Xsensible Stretchwalker. Gewandeld, getest en helemaal tevreden!

Ben je nog steeds ten einde raad? Dan zijn dit onder andere ook nog populaire sporten voor twintig plussers: tennis, voetbal, atletiek, hockey, paardrijden, rugby of basketbal.

Tags: ,