MENU
partymacher

De kans op een carrière in de party-industrie

limoncello

Villa Massa Cocktails & Crafts Tour

ADE

oktober 19, 2017 reageren (0) Views: 1062 Events Winnie Hofstra

Het Nederlandse technowalhalla dat nooit teleursteld

Gister was de aftrap van ADE, de jaarlijkse gebeurtenis in Amsterdam om eens flink met de voetjes van de vloer te gaan. In een vorig artikel kon je al lezen over een aantal toffe ADE feestjes. Ik opende ADE dit jaar met Awakenings, ook wel bekend als het Nederlandse technowalhalla. Een sterk concept.

Een verbluffende locatie

Rond middernacht liep ik de Gashouder binnen. Dit was niet de eerste keer dat ik er was, maar elke keer word ik weer verbluft door deze venue. Een robuuste ronde ruimte gevuld met felle gekleurde lazerlichten en als kers op de taart een enorme discobal die in het midden hangt. Ook werd ik gelijk weggeblazen door de muziek, want bij Awakenings zijn ze niet bepaald van de een zachte subtiele bas. Integendeel.

In de Sahara

Na een drankje gehaald te hebben zocht ik een plekje in de zaal tussen de bewegende mensenmassa. Len Faki draaide en dat viel goed in de smaak. Met zijn goede mix van melodiën en opslepende beats kreeg hij het publiek wel mee. Helaas kreeg ik het na een halfuurtje al aardig heet. Ik voelde me alsof ik in de Sahara was beland. Een minpuntje van deze locatie. Om het uur moest er zeker wel even een luchtje geschept worden.  Ik hoop dat ze toch eens iets kunnen aan de luchtcirculatie, zodat ik op Curacao sta met een briesje in plaats van in de Sahara.

Het publiek was erg gemixt. Ik heb accenten gehoord uit alle hoeken van Nederland, maar ook veel andere talen. Awakenings is commercieel en wereldwijd bekend door bijvoorbeeld het aanbod aan grote DJ namen die ze hebben. Heel tof, maar je betaalt dan ook wel echt de hoofdprijs voor een kaartje. Dat moet je ervoor over hebben, op een kleiner feest vermaak ik me ook.

Het feest duurde tot 8 uur ’s ochtends, waardoor de naam Awakenings goed tot zijn recht komt. Een nacht gevuld met stevige beats, spectaculaire lichten en geloof het of niet: vuurwerk. In de Gashouder is het mogelijk om vuurwerk binnen af te steken. Aan dit concept veranderd per editie eigenlijk weinig, maar dat is denk ik niet voor niks. Het stelt eigenlijk nooit teleur.

 

Tags: , , , ,