MENU
ADE

Het Nederlandse technowalhalla dat nooit teleursteld

‘Je bent toch jarig, waarom huil je?’ – De...

limoncello

oktober 20, 2017 reageren (0) Views: 1232 Events Marvin Passage

Villa Massa Cocktails & Crafts Tour

Villa Massa Limoncello. Ik, als gezelligheids-drinker, had er nog niet van gehoord. Tot ik werd uitgenodigd voor de ‘Cocktails & Crafts’ tour! Voor diegenen die niet weten wat limoncello is, het is een citroenlikeur met een alcoholpercentage van 30%! Hij is het lekkerst als het geschonken wordt bij een temperatuur van -7. Bij dit event werd het geserveerd als 1/3 limoncello, 2/3 prosecco en een theelepel granaatappelpitten: heel lekker.

Woensdag 11 oktober stap ik op het fietsje naar het Open Design Centrum op de Tolstraat in Amsterdam. Als ik aankom is er al pers aanwezig en staan er 2 modellen, langer dan ik, bij de entree met een champagne glas op mij te wachten! Vervelend werk dit joh. Enfin, onze eerste craft staat ons te wachten, onze eigen houten onderzetter maken met onze naam erop.

Stukje geschiedenis

Sara Massa, de erfgenaam en gezicht van Villa Massa , is hoogstpersoonlijk aanwezig en vertelt over de voorgeschiedenis van de gebroeders Stefano en Sergio Massa die in 1991 het familiebedrijf hebben opgericht. Het familie recept van Limoncello stamt al uit 1890. Ook verteld ze over de Sorrento citroenen die met de hand geplukt én gecontroleerd worden voordat ze worden omgetoverd in Limoncello. Hierdoor draagt het officieel het exclusieve predicaat ‘Liqoure di limone di Sorrento’.

Schuren…

Terug naar onze eigen onderzetter! Rein Aardse is de eigenaar van het Open Design Centrum, hij is een houtbewerkingsspecialist die ons verteld wat ons te wachten staat. Hij had vooraf al coasters op maat gemaakt en onze namen erin gegrafeerd. Wij mogen wel met z’n allen een potje schuren, met schuurpapier wel te verstaan. Na onze coaster splinter-vrij geschuurd te hebben springen we met z’n allen op de fiets om naar onze volgende locatie te gaan! We gaan namelijk glasblazen… how awesome is that!

En blazen!

Ik kom aan bij The Backstage, een atelier in de Pijp. (FYI: Dit schijnt normaliter de wachtruimte te zijn van ‘the avocado show’, een new style restaurant gespecialiseerd in avocado!) Daar staat Mart Martorell, onze glasblaas instructeur, met 3 gasbranders. 30+ jaar ervaring in het vak en hij verteld ons het volgende; ‘Als je straks iets blaast wat mooi is, kun je het gebruiken. Blaas je iets minder mooi, dan heb je een nieuw stuk kunst.’ Ik vond ‘em goed. Iedereen is ondertussen gewend aan elkaar en we bewonderen hoe de een na de ander een belletje blaast uit een verwarmde glazen buis. Na dat voltooid te hebben, helpt Mart ons 1 voor 1 met ons eigen glas te blazen. Ik heb met hulp mijn eigen cocktail-glas gemaakt! Zo, die kan weer van mijn bucket-list af.

Tags: , ,