MENU
limoncello

Villa Massa Cocktails & Crafts Tour

martin garrix

Hoe Martin Garrix de RAI domineerde en betoverde

oktober 21, 2017 reageren (0) Views: 3139 Events Widad Abdalla

‘Je bent toch jarig, waarom huil je?’ – De reden waarom we huilen op onze verjaardag

De slagroomtaart met kaarsjes staat klaar op tafel, alle cadeautjes zijn inmiddels al uitgepakt en de kinderen spelen vrolijk in de tuin met elkaar. Er is alleen één probleempje: de jarige job zit eenzaam in een hoekje te huilen… We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Of we nou vijf jaar worden of dertig, af en toe kunnen wij ons heel verdrietig voelen op onze eigen verjaardag. Maar waaróm dan!?

Het gaat niet zoals gepland

Soms stippelen we onze hele dag uit zodat we zeker weten dat het een geslaagde wordt. Een etentje met je ouders, een borrel met je beste vrienden en als klap op de vuurpijl de stad in om je billen op de laatste hitjes van Sean Paul te schudden. We vergeten wel eens dat we nooit de complete controle kunnen hebben over wat er gebeurt op zo’n dag. Een vriend die last minute niet meer komt opdagen, het weer dat niet meezit of die ene leuke club die ineens in een verbouwing zit: allemaal ‘incidenten’ waar je niet op had gerekend die je humeur kunnen beïnvloeden…

Je krijgt niet genoeg waardering

Bijna iedereen wil zich op zijn verjaardag extra geliefd of speciaal voelen. Het is tenslotte jouw dag en op die dag draait de hele wereld om jou, niet waar!? Dus niet genoeg felicitaties, bepaalde aandacht of zelfs likes op je instagramfoto kunnen ervoor zorgen dat je je niet volledig geliefd voelt. Op je verjaardag niet behandeld worden zoals je (onbewust) had gehoopt, kan ervoor zorgen dat je je droevig voelt.

Je realiseert je dat je een jaartje ouder bent (en je doelen nog lang niet helemaal hebt bereikt)

Of we het nou leuk vinden of niet: we worden ouder. De een heeft daar helemaal geen moeite mee, terwijl de ander alweer zijn derde paniekaanval krijgt bij het idee. Heel veel van ons hebben een bepaald beeld bij het bereiken van een vastgestelde leeftijd. Gaan samenwonen op je vijfentwintigste, een goed betaalde baan wanneer je dertig bent en de wereld hebben gezien vóórdat er een baby om de hoek komt kijken. Allemaal doelen die nog niet behaald zijn en een tijd dat tikt kunnen leiden tot meerdere hartkloppingen en huilbuien op je verjaardag.

Je verjaardag blijft een dag dat vaak vol verwachtingen zit. Absoluut logisch natuurlijk, maar ook een beetje gevaarlijk omdat verwachtingen sneller tot teleurstellingen leiden. Hoe minder je verwacht, hoe blijer je zult zijn (en dat geldt letterlijk voor alles in het leven). Natuurlijk zijn er een aantal redenen waarom je je verdrietig kan voelen en het handig kan zijn om tissues in te slaan ‘just in case’. Het is zo zonde om je op jouw dag te focussen op de ontbrekende dingen in plaats van de mensen en de dingen die er wél zijn en de doelen die je wél hebt gehaald. Trust me, I’ve been there (een paar dagen geleden nog, haha…) en het is het niet waard. Huilen kan je altijd nog doen, maar niet meer op je verjaardag.

Dus de volgende keer als je de vraag krijgt waarom je huilt op je verjaardag, is je antwoord: van blijdschap :).

Tags: , ,