MENU

Wanneer passen mensen bij elkaar?

veganistisch

Mijn ervaring: veganistisch eten voor anderhalve maand

Rijbewijs

oktober 23, 2017 Reageren (1) Views: 1198 Life Iza Verschuur

Studenten zonder rijbewijs

Als kind droom je ervan om, wanneer je ouder bent, in een eigen auto te rijden en te genieten van alle vrijheid die daarbij hoort. Toch hebben veel studenten en jongvolwassenen die in grote steden wonen geen rijbewijs.

Wanneer je een flinke studielening hebt, parkeren in de steden wel vijf euro per uur kan kosten en je toch doordeweeks gratis kunt reizen met het openbaar vervoer, waar heb je dan een auto voor nodig?

Veel te duur!

Om te studeren is er een hoop geld nodig. Dat is iets wat je als student nu niet echt voor het oprapen hebt liggen. Daarom lenen de meeste studenten bij, wat weer zorgt voor een hoge studieschuld die zich maar blijft opbouwen. Om nog leuke dingen te kunnen blijven doen en de huur te kunnen betalen moet daarnaast gewerkt worden. Al dat zuurverdiende geld gaat dan absoluut niet in een betaalautomaat voor een parkeerplek die vijf euro per uur kost.

Drukte

Sommige studenten hebben de luxe om midden in de stad te wonen op een te gekke, maar drukke plek. Hoewel je in dit geval kunt gaan en staan waar je maar wilt, ben je voor de langere afstanden toch afhankelijk van het openbaar vervoer. Zoals we allemaal weten, kan je daar niet altijd even goed op rekenen. Misschien is een auto dan toch wel handig, maar je kunt hem nergens in de buurt kwijt.

rijbewijs

Het meeste kan op de fiets

Hoewel het hebben van een rijbewijs natuurlijk altijd van pas kan komen, is het hebben van een auto in grote steden eigenlijk niet handig. Gelukkig leven we in een kikkerlandje en zijn de steden niet zo heel groot, daarom kun je binnen de stad veel op de fiets doen. Het openbaar vervoer is ook niet slecht, maar je kunt niet bouwen op de stiptheid.

Geen rijbewijs hebben is helemaal niet gek, zeker niet als je midden in de stad woont. Wanneer je weet dat je geen auto kunt hebben in een bepaalde situatie, is het halen van een rijbewijs niet per se nodig.

Tags: , ,