MENU
Spartan Race

AROO, we are Spartan and we are proud!

Wereld Toilet Dag

Komende zondag: Wereld Toilet Dag

Kerstkriebels

november 13, 2017 reageren (0) Views: 1212 Events Iza Verschuur

Kerstkriebels: wanneer mogen we nou eindelijk?

De kerstkriebels komen voor veel mensen al vroeg. De kerstdecoratie ligt vaak al in de winkels rond oktober, maar wanneer kan je volgens de tradities beginnen met het versieren van je huis? Na Halloween, voor de vroege vogels of nadat de Sint het land weer verlaten heeft?

Aanloop naar Kerstmis

Het decoreren van de huizen en kerken begint oorspronkelijk bij Advent. Dit zijn ieder jaar de vier zondagen voor Kerstmis. Naast de standaard decoraties wordt er tijdens Advent een Adventskrans neergelegd met daarop vier kaarsen. Op iedere zondag voor Kerstmis wordt er een nieuwe kaars aangestoken. Hoe meer kaarsen er aan zijn, hoe dichterbij de komst van Jezus is. Dit jaar begint Advent op zondag 3 december. Voordat je het weet ben je dus alweer opzoek naar leuke kerstkado’s!

Wil je een dierbare twijfelaar overhalen om een verrassingstrip te maken? Ben je op zoek naar cadeau voor iemand die je een hele speciale ervaring wil geven? Of wil je die globetrotter verrassen met een uniek reiscadeau? Met de giftcard van srprs.me geef je de voorpret van een avontuur naar een verrassingsbestemming cadeau. Speciaal voor de decembermaand komt de blind break reisorganisatie met een exclusieve feesteditie, deze is verkrijgbaar vanaf 1 december!

Opzetten

Volgens de tradities zou je de kerstboom dus op 3 december moeten optuigen. Met Kerstmis wordt natuurlijk de geboorte van Jezus gevierd, maar dat is voor veel mensen niet het enige waar het feest om draait. Het gaat ook om het samen zijn met vrienden en familie en de gezelligheid in de donkere maanden. Daarom wordt de kerstboom vaak al eerder opgezet. Door sommigen meteen de eerste dag van november of na het Amerikaanse feest Thanksgiving dat dit jaar op 23 november plaatsvindt en door anderen na het Sinterklaasfeest.

Opruimen

Het kerstfeest wordt beëindigd bij Driekoningen. Deze feestdag vindt ieder jaar op 6 januari plaats. Er wordt gevierd dat de geboorte van Jezus aangekondigd werd aan de wereld. Officieel zou je dus al je kerstdecoraties weer op moeten ruimen op 6 januari.

Iedereen moet natuurlijk helemaal zelf weten wanneer het tijd is om te decoreren. Persoonlijk neem ik iedere mogelijkheid aan om mijn huis gezellig te maken, dus met de kerstlichtjes ben ik er vroeg bij. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal niets te doen aan de feestdagen. Het is helemaal aan jou!

Kerstkriebels

Tags: ,