MENU
Kerstkriebels

Kerstkriebels: wanneer mogen we nou eindelijk?

nationaal glasmuseum

We’ve got balls!

Wereld Toilet Dag

november 17, 2017 reageren (0) Views: 952 Events Joyce Veltman

Komende zondag: Wereld Toilet Dag

Geloof het of niet, aankomende zondag 19 november, is het Wereld Toilet Dag. Bij ons in Nederland is het vanzelfsprekend om elke dag gebruik te kunnen maken van het toilet, maar helaas is dit niet overal ter wereld ook het geval. Er zijn ontzettend veel landen, waar mensen geen sanitaire voorzieningen hebben, waardoor er jaarlijks zo’n 800.000 jonge kinderen sterven aan diarree, dat zijn er 2.200 per dag!

Waarom Wereld Toilet Dag?

Wereld Toilet Dag zorgt ervoor dat iedereen na denkt over dat naar het toilet gaan eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is als we denken. Het daadwerkelijke doel van deze dag is om media, het bedrijfsleven, hulporganisaties en consumenten samen te brengen en om aandacht te vragen voor het probleem, zodat iedereen in actie komt. Wereld Toilet Dag is wereldwijd uitgegroeid tot een belangrijke dag om deze boodschap over te kunnen brengen.

Grappige feitjes

Speciaal voor Wereld Toilet Dag zet hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity een aantal grappige feitjes over onze wc-gedragingen op een rijtje.

– Vrouwen laten vaker de deur open staan tijdens het toiletbezoek dan mannen

– Maar liefst 69% van de Nederlanders neemt zijn of haar telefoon mee naar de wc

– Meer dan de helft van de Nederlanders houdt zich tijdens de boodschap ook nog bezig met andere zaken, zoals het lezen van een tijdschrift, het checken van social media etc.

– Vrouwen proberen hun nare geurtjes vaker en beter te verbloemen dan mannen

– Bijna de helft van de Nederlanders gebruikt het wc-papier vaker dan één keer, door het na gebruik nog een keer te vouwen, jongeren doen dit overigens vaker (59%) dan ouderen (36%)

Nog geen genoeg? Goed nieuws!

Voor wie nog geen genoeg kan krijgen van dit onderwerp is er op dit moment in het Cube design museum in Kerkrade een expositie te zien, die volledig in het teken staat van onze stoelgang, genaamd ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’. Deze expositie is ook mede door Essity tot stand gekomen en valt tot en met halverwege januari te bewonderen.

Vergeet vooral niet om ook in actie te komen voor Wereld Toilet Dag en er bij stil te staan dat het allemaal niet zo gewoon is als we denken.

Tags: ,