MENU
dating tips

Nerveus voor een date? Deze mindset gaat je helpen!

9 tot 5

Wie werkt er nog van 9 tot 5?

vreemdgaan

november 27, 2017 reageren (0) Views: 2050 Life Iza Verschuur

Vreemdgaan in 2017

Een relatie hebben in de digitale wereld van nu. Wanneer is iets dan vreemdgaan en wanneer overschrijd je een grens? Zit je al fout als je online spannende gesprekken voert met iemand die je weinig ziet, of wordt de grens pas getrokken als je fysiek te ver gaat?

Oude bekenden

Stel: je hebt een goede relatie, maar op een één of andere manier kom je in contact met een vlam van vroeger. Via sociale media als Facebook wordt er constant contact gezocht met mensen uit het verleden. Jullie raken aan de praat en hebben alle twee door dat het weer net zo leuk is als vroeger. Wat doe je dan?

Net zo leuk als vroeger

Met alle inside jokes maken jullie elkaar aan het lachen en jullie beginnen terug te denken aan vroeger. Hoe spannend de relatie was, maar hoe het gewoon niet werkte tussen jullie. Er was net niet genoeg om helemaal serieus te worden. Toch waren jullie praktisch beste vrienden en deelden alles met elkaar. Omdat iedere keer als je een berichtje krijgt er ook een lach op je gezicht verschijnt, vertel je jezelf dat het onschuldig is en dat online met elkaar praten toch geen risico’s met zich mee brengt.

Spanning

De berichten die worden uitgewisseld worden steeds minder onschuldig. Iedere keer als er een bericht binnenkomt op je telefoon draai je hem met het scherm naar beneden in de angst dat je partner het leest. Je wordt steeds voorzichtiger met het open laten staan van sociale media accounts op je laptop, omdat je niet wilt dat je partner per ongeluk op die ene chat belandt. Je wilt natuurlijk niet dat je partner weet wat je de afgelopen weken gedaan hebt met die oude vlam, maar je hebt ook niet het gevoel dat je vreemd gaat, want jullie hebben elkaar al jaren niet meer gezien. Ga je dan vreemd?

Vreemdgaan kan natuurlijk per relatie verschillen, maar er worden vaak alleen afspraken gemaakt over fysiek contact met een ander. Misschien moet dat gesprek eens uit worden gebreid om zich aan te passen aan de tijd waar we nu in leven…

Wat versta jij onder vreemdgaan?

Tags: ,