MENU
Alcohol

Alcohol heeft een enorme invloed op je zicht

Met deze sekstips kom jij de winter(dip) door!

verwachtingen

december 2, 2017 reageren (0) Views: 1253 Lessons, Life Widad Abdalla

Verwachtingen, laat jij jouwe al los?

Of het nou gaat om je toekomst, een feestje, of zelfs de maaltijd die je aan het maken bent: we hebben allemaal wel eens verwachtingen van iets. Niks mis mee natuurlijk en hartstikke menselijk, desalniettemin kan het voor flink wat teleurstellingen zorgen. Dus hoe kunnen we leren onze verwachtingen meer los te laten en ons te focussen op de dingen die we wél hebben?

Waarom we verwachtingen hebben

Vanaf onze geboorte al krijgen wij (ongevraagd en soms onbewust) een beeld over hoe ons leven er ongeveer uit hoort te zien. Denk aan het direct studeren na je middelbare school, het ‘huisje-boompje-beestje’ idee op je dertigste, of een partner hebben die voor jou door het vuur gaat. Allemaal leuk en aardig al die beelden en verhalen, maar dit is precies de reden waarom we die verdomd hoge verwachtingen hebben.

Heel fijn dat Troy in High School Musical een boom in klimt om Gabriëlla te verassen met het feit dat hij liever zijn tijd met haar doorbrengt dan op zijn eindschoolfeest met al zijn vrienden, maar dat zorgt er wél voor dat ik ontzettend ga zitten balen als mijn crush mij niet eens binnen een paar uur een appje terug kan sturen. Alsof die zoetsappige films wíllen dat we dingen gaan verwachten.

Waarom we onze verwachtingen los moeten laten

Zoals we al weten, kunnen verwachtingen voor teleurstellingen zorgen. Teleurstellingen kun je zien als ‘problemen’. Laat ik een voorbeeld nemen waar waarschijnlijk iedereen met een huisgenoot zich in kan vinden.

Stel, je bent onderweg naar huis en je verwacht dat je huisgenoot de afwas heeft gedaan. Maar zodra je de keuken binnenstapt, zie je dat er zelfs nóg meer bestek en borden zijn toegevoegd aan de stapel. Je raakt gefrustreerd omdat de situatie die je voor ogen had, zich niet aansluit bij de verwachtingen die je had. Stel dat je naar huis ging zonder verwachtingen. Je komt thuis en ziet dat de afwas van gisteren er nog steeds staat. De kans is groot dat je geen gat in de lucht springt. Wél, had je geen verwachtingen dat de afwas gedaan zou zijn dus ben je ook niet direct gefrustreerd. Er is daarom dus geen reden om teleurgesteld te worden.

Dus maak het niet te lastig voor jezelf. Geniet van het feit dát je een huisgenootje hebt en dat je crush in ieder geval reageert. Probeer die verwachtingen los te laten en te genieten van de dingen die je wél hebt. Ik verwacht dat je dit kan. Oh nee, dat doe ik dus niet meer. Of…

Tags: , ,