MENU
Kerstsfeer

Tips om de kerstsfeer in kleine ruimtes te halen

Zo voorkom jij dat je ’s nachts wakker wordt!

Spotify

december 8, 2017 reageren (0) Views: 2737 Life Joyce Veltman

Spotify onthult populairste artiesten en tracks

Mijn liefde voor muziek is ontzettend groot. Als ik mijn moeder moet geloven, keek ik vroeger al liever naar TMF dan naar Sesamstraat (ook al was ik daar ook dol op). Nog steeds ben ik gek op muziek. Het maakt niet uit wat ik aan het doen ben, vaak heb ik overal een muziekje bij opstaan. Als ik onderweg ben naar school, kom ik het liefst niemand tegen, dan wil ik alleen maar met mijn oortjes in genieten van de muziek. Eigenlijk erg anti-sociaal, maar dit zie ik vaak echt even als een momentje voor mijzelf, waarbij ik ook heerlijk kan nadenken over van alles en nog wat.

Spotify’s Year in Music

Voorheen waren er nog geen programma’s als bijvoorbeeld Spotify of Tidal, maar momenteel maken we daar wel volop gebruik van. Zelf maak ik elke dag gebruik van Spotify. Het leuke aan Spotify is dat ze elk jaar weer met de ‘Year in Music’ lijst aankomen. Hierin maken ze bekend welke artiesten en tracks het meest worden gestreamd in Nederland. Afgelopen dinsdag hebben ze deze ook weer onthuld.

Ik vind het zelf altijd leuk om te weten waar de rest van Nederland naar luistert en wat dan ook het populairste is. Spotify heeft dit zoals ik eerder al zei afgelopen dinsdag bekend gemaakt. De uitkomsten zijn weer redelijk verrassend. Ik zou zelf namelijk verwachten dat de meest gestreamde artiesten toch wel internationaal zijn, maar de Nederlanders zijn voornamelijk trouw aan hun eigen muziek.

Surprise, surprise, wie staat er op nummer één?

In 2016 stond Broederliefde op nummer één in de top tien meest gestreamde artiesten in Nederland, gevolgd door Drake. Dit jaar heeft een internationale artiest dan wel de eerste plek in die top tien overgenomen, maar daarmee is de populariteit van de artiesten van eigen bodem zeker niet minder groot. Hier komt ie dan, de top tien meest gestreamde artiesten in Nederland van 2017:

1. Ed Sheeran
2. Lil’ Kleine
3. Boef
4. Ronnie Flex
5. Sevn Alias
6. Drake
7. SFB
8. Josylvio
9. The Chainsmokers
10. Coldplay

Shape of You, wie kent ‘m niet? Vast weinigen want dit nummer had wel 1,4 miljard streams!

Ed Sheeran staat dit jaar dus op nummer één. Niet alleen in Nederland, maar zelfs wereldwijd. Met maandelijks 45 miljoen luisteraars is hij de populairste artiest op Spotify. Zijn album ÷ (divide) is het meeste gestreamde album wereldwijd (3,1 miljard streams), waaronder zijn grote hit ‘Shape of You’ met 1,4 miljard streams de meest beluisterde track op Spotify is aller tijden. De andere populairste tracks die in Nederland het meest gestreamd zijn zie je hieronder:

1. Shape of You – Ed Sheeran
2. Krantenwijk – Lil’ Kleine, Boef
3. Energie – Ronnie Flex
4. Habiba – Boef
5. It Ain’t Me – Kygo, Selena Gomez
6. Alleen – Lil’ Kleine
7. Despacito (Remix) – Luis Fonsi
8. Come Again – Ronnie Flex
9. Swalla – Jason Derulo (feat. Nicki Minay & Ty Dolla $ign)
10. Scared to be Lonely – Martin Garrix

Hiphop aan de macht

Ondanks de ontzettend grote populariteit van Ed Sheeran in Nederland constateert Spotify dat hiphop steeds geliefder wordt onder de luisteraars, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Er werd afgelopen jaar maar liefst 74% meer naar hiphop geluisterd op Spotify ten opzichte van het jaar daarvoor. Ik ben zelf dan ook erg benieuwd naar de resultaten van volgend jaar!

Tags: , ,