MENU
Hotels

De mooiste hotels van onze hoofdstad

kerstmarkten

Kerstmarkten, aan je lijn denken kan weer in 2018

Obertauern

december 13, 2017 reageren (0) Views: 1645 Travel, Vlogs Larissa Hendriks

Winter(sport) komt vroeg in Obertauern

Wintersport, we denken dan al snel aan februari, maar hoe leuk is het om de sneeuw al op te zoeken vóór kerst en zo in de stemming te komen? Wij vonden de hotspot (meer een hotpot) waar dit mogelijk is: Obertauern!

Een hotpot in Oostenrijk

Al vanaf het laatste weekend van november is dit skiparadijs al geopend, en dat deden zij niet stilletjes. Met een festival gehost door de Duitse top DJ Felix Jaehn lieten zij heel Obertauern weten dat het feesten en skiën kon gaan beginnen! Obertauern staat bekend om sneeuwzekerheid van november tot begin mei, om après-ski en events, om 100 pistenkilometers en 26 kabelbanen en skiliften. De ski-ronde Super Seven voert veeleisende skiërs naar de 7 hoogste bergtoppen rondom Obertauern.

Een prachtige foto door: Christina Handcock

Vandaar de benaming: hotpot, je kan het namelijk zien als een soort pot. Overal waar je kijkt gaan de bergen omhoog, in het midden liggen de hotels. Het is hier dus lastig om de weg kwijt te raken omdat alles super dichtbij ligt! Dat betekent ook dat je in principe gewoon lopend naar de pistes kan gaan, alleen vonden wij dat als beginners op skischoenen niet heel aantrekkelijk. Obertauern is tevens voorloper wat betreft snowkiten, freeriden en freestylen.

Vallen en opstaan, onze eerste skilessen

Alsof het van een wenskaart geplukt is, zo ziet het skigebied bij Obertauern eruit. Het moment dat wij het busje uitstapte (ten minste, voor zover het uitstappen te noemen is met die skischoenen aan), waren we allemaal onder de indruk… Echt adembenemend!

Heel happy met die warme jas van Napapijri in die kou!

Eindelijk is het zover, als een Bambi sta ik eindelijk op de ski’s, nu hopen dat ik ook op de ski’s zal blijven staan… “Perfect!” roept de skilerares, trots “hop” ik weer naar boven om de draai opnieuw te oefenen. Na een uurtje mogen we met de kabelbaan (je snapt wat ik bedoel), de berg op. Persoonlijk vind ik dit ding nog het engst van het hele skiën. Afstappen van dit ding geeft me nog meer zenuwen dan het naar beneden skiën van de berg af!

#FOODPORN

Er zijn twee gerechten die ik wil delen met jullie: ‘Kaisersmarrn’ en ‘Knödel’. Kaisersmarrn is een soort geroerbakte pannenkoek, krokant gebakken in boter met poedersuiker, appelmoes en vijgenmoes. Sla deze vooral niet over, dan mis je echt iets! Daarnaast mag je zeker het land niet verlaten voordat je de Knödel geprobeerd hebt. Dit is een soort deegbol, ik kan het niet zo goed uitleggen, dit is iets dat je gewoon echt moet proeven. Na al dat eten is een avondwandeling heerlijk door het sneeuwgebied! Verbluffend mooi met die volle maan…

Kaiserschmarrn! Foto door: Christina Handcock

Andreas Bourani, de Duitse Marco Borsato

Obertauern staat dus bekend om toffe events voor haar bezoekers, dat was te merken. We mochten bij het concert van Andreas Bourani zijn. Wie?! Ja, dat is precies wat wij Nederlanders riepen. Blijkbaar is hij een grote Duitse ster en voor zover wij meekregen, is hij te vergelijken met onze Marco Borsato.

Iets waar Obertauern ook bekend om staat zijn de goede gelegenheden tot een lekker feestje! Dat mag natuurlijk niet ontbreken op je wintersport, even lekker aan de Schnaps bij de après-ski (bah, doe mij maar Lumumba). Lekker dansen en aan de zuip totdat je warm genoeg bent om weer aan de tocht terug naar het hotel te beginnen, je slaap te pakken en vervolgens de dag erna weer te stunten (of stuntelen, zoals ik) op de pistes.

Van fietsen in Amsterdam naar fietsen in de sneeuw van Obertauern

Fietsen kunnen we allemaal, maar wie heeft er wel eens ‘gesneeuwskied’? Dit ding was me toch een partij vreemd, maar wel onwijs leuk! Als je alleen al je hoofd naar een bepaalde richting draait, stuur je die richting op. Maf toch?!

Deze dag was het trouwens wel onwijs koud, wel -15 graden. Hoe ik dit overleefd heb? Met moeite zal ik je eerlijk bekennen, wel had ik mijn huid goed tegen deze stress beschermd. Tijdens deze dagen in de sneeuw gebruikte ik de Winter Rehab Kit van Skyn Iceland. Deze set van reiniging, dag en nachtcreme, hield mijn huid gevoed en vooral heel gehydrateerd.

In een powerranger skipak van Goldbergh

Heb ik jou nieuwsgierig gemaakt naar hoe onze trip eruit zag? Kijk dan vooral even onze aftermovie:

Rode skipak & gele skibroek: Goldbergh
Zwarte ski-jas: Napapijri
Grijze beanie: SOXS

Tags: , , ,