MENU
mode van vroeger

Deze mode droeg jij vast en zeker in je...

Deze merken stoppen met bont, photoshop of hebben een...

cheaque

januari 12, 2018 reageren (0) Views: 2119 Fashion Marvin Passage

Cheaque, loop jij al in een shirt voor ‘Paire de Loule’?

Kleding maken de man, een welbekend Hollands gezegde. Tegenwoordig is het meer dan dat. Kleding is nu een vorm van expressie. Opvallende kleuren, aparte schoenen, kekke sokjes of een frisse print op je shirt of sweater om een statement te maken. De geniale oprichters van het merk Cheaque springen hier heerlijk ad rem op in met teksten als ‘Paire de loule’ en ‘ou le wappeur’.

The story behind

Nick, Tom en Rob. Drie vrienden die vijf jaar geleden een grappig idee uitwerkten tot een groot merk. Ze hebben de Brabantse humor gecombineerd met een Franse-tongval om hun eerste T-shirts te bedrukken. Bij Cheaque vinden ze namelijk dat mensen tegenwoordig alles zo serieus nemen, natuurlijk moet je je verantwoordelijkheden nemen in het leven, maar vergeet vooral niet te lachen. Humor is erg belangrijk in het leven en dat weten zij perfect te combineren met fashion.

Gast, er staat ‘paardenlul’ op je shirt…

De bekendheid kwam pas écht toen voetballer Mitchell Dijks, nu drie jaar geleden, bij de presentatie van zijn transfer naar Ajax, het inmiddels iconische shirt met de opdruk: ‘Paire de Loule’ droeg. Tijdens deze presentatie was er meer aandacht voor de hilarische tekst op het T-shirt dan voor het voetbal nieuws zelf. Ook was er eens een directeur die in datzelfde shirt een presentatie gegeven heeft. Niemand had door wat er nou precies op het shirt stond, tot iemand het hardop probeerde uit te spreken. ‘Lul’ jezelf daar maar eens uit!

Nooit meer single!

Helaas, geen gouden dating-tips voor je in dit artikel, we hebben het hier namelijk over de sokgarantie van Cheaque. De drie vrienden gingen namelijk zo lekker dat zij de collectie flink uit zijn gaan breiden, van douchegordijnen naar nog meer kledingstukken. Toen zij bezig waren met de sokkencollectie, kwam er weer een prachtig creatief idee naar boven. Iedereen kent het welbekende fenomeen: ‘Ja, ik heb twee verschillende sokken aan, eentje is kwijt…’. En we zijn allemaal wel eens slachtoffer geweest van de sok-etende-wasmachine, tenminste, als je al je was netjes doet (of naar je moedertje brengt).

Enfin, Cheaque heeft hier de oplossing voor bedacht. De ‘nooit meer single garantie’! Het houdt in dat je drie jaar lang garantie krijgt bij aankoop van een paar sokken. Mocht er een kwijtraken of kapot gaan, dan kun je gratis een single sok claimen! Hierdoor zijn je sokken weer compleet en loop jij niet voor loule.

Benieuwd naar de schoenentrends van 2018? Hier hebben we deze op een rijtje gezet!

Van oor tot oor

Ik beloof je, dat als je een kijkje neemt op de website cheaque.com, dat je op z’n minst een glimlach krijgt. Ik persoonlijk kreeg een lachaanval zonder geluid waarin ik als een zeehond in mijn handen zit te klappen, ken je dat? Mijn favorieten zijn zonder twijfel de accessoires, bijvoorbeeld een schort met de tekst ‘Couqe Bâquer’, of de sjaal met de tekst ‘a s’eau sjaal’!

Tags: , ,