MENU
Feestdagen

Volop uitnodigen met de feestdagen, ook in kleine huizen

deprimaandag

Deprimaandag 15 januari, de grote nieuwjaarsdip

Ajax

december 29, 2017 Reageren (1) Views: 1420 Events Brian Hendriks

Leven als een Ajax-speler

Hoe zal het zijn om te leven als een Ajax-speler? Zelf heb ik hier vaak over gefantaseerd, als een echte Ajax-liefhebber. Totdat ik een aantal weken geleden de kans kreeg om dit te ervaren!

Het gaat niet altijd over rozen

Het leven van een Ajax-speler gaat niet altijd over rozen, naast de zware trainingen moeten voetballers tegenwoordig ook goed op hun eten letten. Moeten ze meer kilocalorieën eten of juist minder? Is de dosis eiwitten die ze binnen krijgen wel genoeg? En hoe zit het met de vochtgehalte van die ene speler? Deze vragen zijn erg belangrijk in de sportwereld en worden steeds belangrijker voor de voetballer.

We werden ontvangen op de toekomst, het heilige grond van de jeugdopleiding van Ajax. Hier speelden spelers als Matthijs de Ligt en Justin Kluivert hun wedstrijden toen ze nog jong waren, nou ja, jonger dan ze nu zijn. Onderweg naar de vergaderzaal van Ajax zag ik Luis Orejuela, Matteo Cassiera en David Neres lopen. Ze waren net klaar met hun ochtendtraining.

Eenmaal aangekomen in de vergaderzaal kregen we een presentatie over de voeding die een Ajax-speler moet binnen krijgen om optimaal te blijven presteren. Na de presentatie konden we ons omkleden in de kleedkamer voor een training met de trainer Heini Otto.

Maar soms gaat het leven van een Ajax-speler wel over rozen

Na een snelle warming-up trokken we nog even een aantal snelle sprintjes. De training was intensief en werd afgesloten met een partijspel. Na de training kregen we een shake van Herbalife om de verloren krachten weer aan te vullen en sloten we weer snel aan bij de fysio’s die ons een stevige sportmassage gaven.

Na een goede training en een fijne massage werden we nogmaals verwend, we mochten eten in de Koninklijke loge van de Amsterdam ArenA! We gingen met de Ajaxbus naar het stadion, dit voelde wel echt even magisch. Al snel kwamen we aan en gingen we heerlijk een hapje eten, uiteraard bestond de lunch uit een gezonde voeding.

Kobe Vanhaecke, Country Director Herbalife Belgium & The Netherlands:
“Wij staan voor ‘healthy active lifestyle’, wat betekent 80% gezonde voeding en 20% bewegen. De koks bereiden hele lekkere dingen met onze producten zodat het volledig geïntegreerd is in het voedingsplan van de spelers.”

Ik voelde me voor een halve dag een speler van Ajax, maar in de middag voelde ik me weer Brian Hendriks… Als jij een carrière switch mocht maken voor een dag, welk beroep zou dat dan zijn?

Tags: , , ,