MENU
shoppen in 2018

Hoe shop jij het liefst?

cheaque

Cheaque, loop jij al in een shirt voor ‘Paire...

mode van vroeger

januari 4, 2018 Reageren (1) Views: 2131 Fashion Winnie Hofstra

Deze mode droeg jij vast en zeker in je jonge jaren

We kennen het allemaal wel, je bekijkt foto’s van vroeger en denkt: “Wat had ik daar in godsnaam aan?”. Door de jaren heen zijn er al heel wat mode trends voorbij gekomen. Sommige erger dan de andere en je hebt er ongetwijfeld aan een aantal meegedaan. Lees hier een paar trends uit de mode van vroeger die je wellicht bekend voor zullen komen als je in de jaren 90 bent geboren en waar je misschien liever niet aan herinnerd had willen worden…

Driehoek-sjaal

Dit was de sjaal waarover je bij de ouders zeurde. Je droeg hem in een punt met de twee uiteinden aan de zijkant. Het liefst moest hij in zoveel mogelijk kleuren zijn, want onopgemerkt mocht hij niet blijven, zo trots als je er op was.

Een legging als broek

Ging je voor een zwarte legging met ritjes van Coolcat of toch een simpele van Zara? Comfortabel was deze trend zeker, maar stijlvol? Daar zijn de meningen over verdeeld. Het liet in ieder geval niks aan de verbeelding over.

Bloemen oorbel

Deze oorringen met een knalkleurige nepbloemen er aan werden het liefst maar in één oor gedragen. Waarom? Dat is een goede vraag.

Björn Borg boxer

Je ouders verklaarden je voor gek omdat ze rond de twintig euro voor één boxer moesten neertellen, maar dan hoorde je er wel helemaal bij. De rand met de merknaam er op moest dan natuurlijk wel voor iedereen zichtbaar zijn. Jongens droegen hun broeken ongeveer halverwege hun knieën.

Broekketting

Voor de stoere jongens en meisjes onder ons was er de broekketting. Deze hoefde niet perse in een modezaak aangeschaft te worden, maar was ook gewoon in de dierenwinkel te verkrijgen onder de naam ‘hondenriem’. Oh wat voelde je je cool als je zo’n ding om je broek had klingelen.

Wijde skaterbroek

Een nog stoerdere combinatie was de broekketting met een broek in een wijd model. The baggyer the better. Een jeans was goed, maar ook met legerprint maakte je de blits.

JB-kapsel

In 2000 kwam Justin Bieber zijn eerste hit ‘Baby’ uit. Dit nummer was niet bij iedereen geliefd, maar zijn kapsel van die tijd bracht veel teweeg. Vele jongens waagden zich aan het ‘Bieber-kapsel’ met de hangende lok op het voorhoofd. Bij jongens die te lui waren om naar de kapper te gaan waren de ogen soms nog maar weinig zichtbaar. Bekijk eens een klassenfoto van de middelbare school van vroeger en je spot zo een paar Biebers.

Aan welke trends heb jij nog meer mee gedaan?

Tags: , , , ,