MENU
deprimaandag

Deprimaandag 15 januari, de grote nieuwjaarsdip

Wereld Knuffeldag

Komende zondag: Wereld Knuffeldag

week zonder vlees

januari 9, 2018 reageren (0) Views: 1589 Events Shanna Meijer

De Nationale Week Zonder Vlees

Een week zonder vlees, kan jij het aan? Van 5-11 maart vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Deze week zal vanaf nu ieder jaar plaatsvinden, het doel is om mensen er bewust van te maken dat minder vlees eten makkelijk en lekker kan zijn. Het zal een positieve impact hebben…

De bedenker van de week zonder vlees is Isabel Boerdam. Zij zet voor jullie op een rijtje wat de impact is van één week geen vlees eten, en waarom dit goed is.

Als je één week geen vlees eet bespaar je in 7 dagen het volgende:
• 7 dagen douche water
• 111 kilometer autorijden
• 1 blije kip (consumptiegewicht)
• 7 maanden werk voor een boom

Vlees en vis eten hoort bij de meeste mensen gewoon bij hun eetpatroon, het is normaal voor ons om een stukje vlees te eten. Dit wil Boerdam veranderen, zij vindt dat dit eetpatroon niet meer van deze tijd is en dat het moet veranderen.

Vegetarisch eten saai?

Veel mensen hebben een vooroordeel over vegetarisch eten, het is saai, smaakloos of heel ingewikkeld. Ze hebben daar geen zin in, na bijvoorbeeld een lange dag werken. Boerdam vindt dat mensen het eerst moet proberen en proeven, en dan pas een conclusie kunnen trekken of vegetarisch eten lekker is of niet.

Lees ook: “Widad’s ervaring: veganistisch eten voor anderhalve maand”

Vegetarisch koken schijnt helemaal niet ingewikkeld of smaakloos te zijn. Boerdam is ervan overtuigd dat mensen na de week zonder vlees meer hun weg zullen vinden met het vegetarisch en het plantaardig koken. Ook zal je dus een steuntje in de rug krijgen in deze week om het vegetarisch koken meer onder de knie te krijgen of dat nou thuis, onderweg of in de supermarkt is.

Dit moet je weten over de week zonder vlees

Wil je graag het Week Zonder Vlees-magazine opgestuurd krijgen? Schrijf je dan vóór 23 februari in op weekzondervlees.nl op deze op tijd en gratis te ontvangen. Het hoeft niet duur te zijn, zoals ook velen wel eens denken, supermarkten ondersteunen de week namelijk met vega acties en receptinspiratie (deelnemers: Appie, Ekoplaza, Natuurwinkel, DEEN en SPAR). Ben je onderweg? Deli2go en DelibyShell bakkerijen bij Shell tankstations bieden ook verschillende vegetarische opties aan, wanneer je je banaan of broodje hummus vergeten bent.

Ga jij meedoen aan deze week zonder vlees?

Tags: , ,