MENU

Zijn huisvarkens wel écht zo lief?

Wanneer mensen alleen maar over zichzelf praten – hoe...

onzekerheid

januari 15, 2018 reageren (0) Views: 1136 Lessons, Life Iza Verschuur

Weg met de onzekerheid, leer van je lichaam te houden

In deze tijd, met media waar we niet meer omheen kunnen, kan het lastig zijn om je eigen lichaam niet te vergelijken met de lichamen die je in de media ziet. Dit zorgt voor veel onzekerheid onder jongeren over hun lichaam.

We zien niet genoeg diversiteit in de media en dat zorgt ervoor dat we onszelf vaak niet kunnen herkennen in dat ideaalbeeld. We moeten onszelf hier niet mee blijven vergelijken, we moeten leren om van ons eigen lichaam te gaan houden.

Niet alleen vrouwen met onzekerheid

Veel mensen vergeten dat mannen ook onzeker kunnen zijn over hun lichaam. Van enorme onzekerheid onder de vrouwen wordt geen geheim gemaakt, maar mannen zien ook alleen maar brede armen en harde sixpacks in de media. Ook dat is geen realistisch beeld. Om zulke enorme spieren op te kunnen bouwen zijn er jaren aan trainingen nodig, of hulpmiddelen. Als je een baan hebt, naar school gaat of ook maar iets anders doet, redt je het vaak niet om ook nog eens minimaal vier dagen in de week te knallen in de sportschool. Het is dan ook absoluut niet nodig dat je bijna uit elkaar spat van de spieren, je moet van je eigen lichaam houden.

Lees ook: Kip met rijst: “je leven wordt er heel kut van”

Iedere tijd heeft zijn eigen beeld

Het ideaalbeeld van een lichaam verandert net zo vaak als de mode. Vroeger straalde het rijkdom uit als je mollig was. Een aantal jaar geleden was de heroin chic-look het ideaalbeeld voor vrouwen. Op dit moment is het voor de dames de bedoeling om zo groot mogelijke billen te hebben, maar wel een platte buik. Mannen moeten het liefst twee keer zo breed zijn als een gemiddelde vrouw. Het lichaam van iedereen is ooit ‘in de mode’ geweest. En toch vinden we alleen de lichamen die nu ‘in’ zijn mooi.

Niet vergelijken

Iedere man of vrouw is goed zoals hij of zij is. Zolang je gezondheid niet in gevaar is, is je lichaam helemaal goed. Probeer eens naar jezelf te kijken zonder alle ideaalbeelden die je in de media ziet. Je zult zien dat je spiegelbeeld er heel anders uitziet wanneer je alleen naar jezelf kijkt in plaats van te vergelijken.

Tags: , ,