MENU

Eerlijkheid, is eerlijk zijn altijd goed?

eten uit de oven

Lekker eten voor een druk leven

kopje koffie

februari 2, 2018 Reageren (1) Views: 1081 Life Joyce Veltman

Nederlanders kunnen niet zonder het dagelijkse kopje koffie

Voor veel mensen is een kopje koffie onderdeel geworden van hun dagelijkse routine. Uit onderzoek van Kaldi koffie & thee is namelijk gebleken dat 70% van de 1300 ondervraagden absoluut niet een gehele dag zonder koffie kunnen. Sommige mensen kan je dan ook ’s ochtends maar beter vermijden, totdat zij hun bakje koffie hebben gehad, dan weet je dat de kust weer veilig is. Kan jij een dag zonder koffie?

Een goede start

Veel mensen zien koffie als een goed begin van de dag. Dit klinkt misschien een beetje cliché, maar het is echt waar. Ruim 36% van de ondervraagden geeft namelijk aan dat koffie hen van genoeg energie voorziet om de dag goed te kunnen beginnen. 22% begint de dag met koffie om andere redenen. Voor veel mensen is dit slechts een gewoonte geworden. Er is slechts een klein gedeelte die de dag niet beginnen met koffie, namelijk maar 6%.

Lees hier de beste tijd om koffie te drinken.

Je werkdag overleven

Ook overleven velen van ons hun werkdag niet zonder hun dagelijkse kopjes koffie. De echte koffiedrinkers onder ons zijn voornamelijk: studenten, medewerkers in de juridische, financiële of facilitaire dienstverlening, het onderwijs, de bouw en de horeca. Op de vraag of zij zonder een dagelijkse kop koffie kunnen, week het antwoord van de studenten echter af van dat van de andere groepen. Een kleine meerderheid van de ondervraagde studenten (56%), geeft aan dat ze wel dagelijks zonder de cafeïneboost van ons heilige genotmiddel kunnen. Dit terwijl de overige groepen voornamelijk aangeven dat het drinken van hun dagelijkse kopjes koffie de arbeidsproductiviteit juist verhoogt.

Een bakje gezelligheid

Waarom verlangen we nou eigenlijk dagelijks naar koffie? Hier zijn verschillende redenen voor te noemen. Na het drinken van een kop koffie voelen we ons vaak energiek en gesterkt en daarnaast leidt het tot een gevoel van vreugde. Het is dan ook niet gek dat maar liefst 70% van de ondervraagden het drinken van koffie ervaren als het ultieme ontspanningsmoment. Bovendien is een kopje koffie drinken natuurlijk ook gewoon heel gezellig.

Tags: , ,