MENU
New York te doen

De beste dingen om te doen in New York

Oranje hotel

Review: Oranje Hotel Leeuwarden

Amsterdam

februari 9, 2018 reageren (0) Views: 1562 Travel Winnie Hofstra

Alle ingrediënten voor een tof dagje Amsterdam

Tussen al het reizen door vergeet ik soms hoe leuk Nederland kan zijn. Vooral onze hoofdstad blijft toch een van mijn favoriete steden. Ter wereld zelfs, durf ik wel te zeggen. Laatst bezocht ik een goede vriendin in Parijs waar dit artikel uit kwam. Dit keer bezochten we samen Amsterdam.

Eigenlijk vond ik dat net zo leuk als zij. Ik raad je dan ook zeker aan om ook eens de tijd te nemen om lekker deze stad in te gaan. Als je binnenkort een dagje vrij hebt en ook zin om een toerist in eigen land te spelen, is hier een optionele dagplanning voor een (Amster)damn cool day!

Van koffie naar cultuur

Natuurlijk kan de dag niet begonnen worden zonder een versgemalen kopje hete koffie en een vol buikje. Begin daarom de dag in het zuiden van de stad bij Coffee & Coconuts. Een echte hotspot. Super tof interieur en de menukaart is ook zeker niet minder! Als echte toerist kan een beetje cultuur snuiven natuurlijk ook geen kwaad. Goed nieuws, want het museumplein is maar een kwartiertje lopen.

Slenter door het gezellige oud-zuid waar je ook een aantal stylish concept stores tegen het lijf zult lopen. Thing I Like Thing I Love is er bijvoorbeeld zo één. What is there not to like? Op het Museumplein aangekomen vind je daar natuurlijk al de welbekende musea. Dat is niks nieuws, maar wel iets waar je een keertje geweest moet zijn. Het stedelijk museum is een echte aanrader als je van moderne kunst houdt. Of eigenlijk ook als je denkt niet zo van kunst te houden. De permanente collectie is zo divers dat er voor iedereen wel iets bij zit wat aanspreekt. Natuurlijk vind je er ook de echte klassiekers zoals Vincent van Gogh en Mondriaan. Het is vrij groot, dus je bent er wel een aantal uurtjes zoet. Mocht je een sneller kijker zijn, dan is dat ook niet erg. Als student krijg je bijvoorbeeld korting, dus dan heb je niet het gevoel dat je al je geld eruit hoeft te halen.

   

Van fashion naar food

Daarna heb je vast wel weer zin om wat hippe items voor je kledingkast in te slaan. Marbles Vintages is op loopafstand en wacht op jou met de meest funky jasjes, old school Levi’s broeken en feestelijke jurken. Een item dat nog niemand heeft kun je er zeker vinden of gewoon lekker een uurtje gekke outfits passen. Van dat winkelen krijg je trek. Bazar is daarvoor een leuke tent en zeker ook budget proof. Het voelt alsof je even ver weg op vakantie bent met hun Oosterse kaart en inrichting. Daarna doorrollen voor een drankje is ook geen probleem in de Pijp. Genoeg aanbod aan gin tonic’s of bijvoorbeeld speciaalbiertjes. Dan zit je dag er al weer op en ben je verzadigd van genoeg fashion, cultuur, hapjes en drankjes.

Tags: , , , ,