MENU
Jackson Dubois

Jackson Dubois, een transformatie van café naar restaurant

Verspild eten Instock

Eten redden bij Instock Amsterdam

Norman Musa

februari 9, 2018 reageren (0) Views: 1375 Food Joyce Veltman

Ervaar de magie van de Maleisische keuken met Norman Musa

Hij is hot en happening in Londen. Met maar liefst vier bestsellers van kookboeken op zijn naam en als vast jurylid van het Engels en Maleisische programma van Masterchef, is dat dan ook meer dan terecht. Chef Norman Musa kunnen we inmiddels wel een celebrity chef noemen. Wij waren de gelukkigen die zijn heerlijke Maleisische gerechten mochten proeven op de perslunch.

Donderdag 8 februari zijn wij afgereisd naar de markthallen van Rotterdam. Daar bevindt zich een schattig Aziatisch winkeltje, genaamd Wah Nam Hong. Boven is een soort pop up restaurantje te vinden. Dit was de plek waar het uiteindelijk allemaal gebeurde. Hier werden allerlei lekkere gerechtjes voor ons klaargemaakt, terwijl we live konden meekijken.

Heerlijke gerechten

Als eerst werden we verwend met Summer Rolls. Deze waren gevuld met verse groentes, vermicelli noodles, garnalen en werden geserveerd met een dipsausje. Niet alleen zag dit gerecht er ontzettend mooi uit, maar het smaakte ook nog eens heerlijk. Terwijl we nog aan het nagenieten waren van deze Summer Rolls, was het alweer de beurt aan de Roti Canai. Dit is een gerecht dat de Maleisische bevolking regelmatig als ontbijt eet. Het gerecht bestaat uit een soort van plat en luchtig brood en werd geserveerd met een lekkere currysaus. Ook verwende Norman ons met sweet chili chickenwings, zalm en een hamburger met paddenstoelen en kip.

Masterchef voor spek en bonen

Erg leuk was dat Norman ook mensen uitnodigde om samen met hem te komen koken in de keuken. Sommigen kregen dan ook de eer om de celebrity chef een handje te mogen helpen. Hij nam ook de tijd om met zo veel mogelijk mensen een praatje te maken en iedereens vragen te beantwoorden. Er hing mede hierdoor een ontzettend gezellige sfeer.

Ervaar de magie

Als jij ook onder andere deze magische gerechten van deze superchef wilt uitproberen, grijp dan nu je kans! Neem eens een kijkje op de website ‘normanmusamfr.com/rotterdam’ of wees creatief en probeer zelf de gerechten te maken door middel van een van zijn kookboeken. Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten als ons!

Tags: , , ,