MENU

Waarom jij op Tinder geen succes hebt met het...

Uitgaan – De nadelen van een avondje stappen

hobby

maart 5, 2018 reageren (0) Views: 1148 Life Iza Verschuur

Op zoek naar een nieuwe hobby

Persoonlijk was ik wel even klaar met alleen maar series en films kijken in mijn vrije tijd. Ik vond dat het weleens tijd was om op zoek te gaan naar een nieuwe hobby. Iets waar ik meer uit kon halen en iets wat me misschien een keer van de bank af zou trekken. In de zoektocht naar een hobby ben ik beland bij het bijhouden van een dagboek. Vond ik het wat? Dat lees je hieronder!

Dagboek

Ik kwam niet meteen op het idee van een dagboek. Om heel eerlijk te zijn krijg ik bij het denken aan een dagboek een beeld van een twaalfjarige versie van mezelf in mijn hoofd. Een jong meisje die alle dramatische gebeurtenissen van de eerste klas van de middelbare school bijhoudt. Ik dacht wel aan een journal. Dat klinkt een stuk stoerder, maar de Nederlandse vertaling daarvoor is helaas gewoon dagboek. In dit journal wilde ik eigenlijk alles opschrijven wat in mijn hoofd spookte. Van dromen tot random ideeën en van bedachte verhalen tot dingen die mij die dag waren overkomen.

Creativiteit uiten

Als ik een hobby zou gaan beoefenen moest het natuurlijk wel een uiting worden van creativiteit. Een dagboek was voor mij niet een enorm Word bestand waar ik iedere dag in kon typen, maar een echt boek met lege pagina’s die er uiteindelijk uit zou moeten komen te zien als klein kunstwerk. Handgeschreven, met wat tekeningetjes en knipsels. Nu heb ik altijd het probleem gehad dat mijn handschrift er perfect uit moet zien. Als ik vroeger een foutje maakte, scheurde ik het hele papier uit mijn schrift en begon ik opnieuw. Gelukkig is zijn er tegenwoordig pennen die gewoon ‘uitgumbaar’ zijn! Je kunt dus zoveel foutjes maken als je wilt en het vervolgens gewoon verbeteren zonder dat het er lelijk uit ziet.

Van alles wat

Nadat ik eindelijk wat pagina’s had volgeschreven, moest er natuurlijk wat decoratie bij komen. Jammer genoeg maak ik niet alleen fouten als ik aan het schrijven ben, maar kleuren binnen de lijntjes heb ik ook altijd moeilijk gevonden. Pilot heeft niet alleen pennen die je gewoon kunt wissen van papier, maar ook markers en verschillende kleuren inkt. Als je het ook fijn vindt om alles wat je op papier zet er mooi uit te laten zien, dan zijn deze pennen ideaal voor jou.

Tags: , , ,