MENU
Isaan

Isaan: Leven als een local in het noordoosten van...

Electric Castle

Electric Castle: Line-up, verblijfopties, reistips & winnaars

betekenisvol reizen

maart 26, 2018 reageren (0) Views: 1728 Travel Iza Verschuur

Betekenisvol reizen

Een nieuw jaar, een nieuwe reistrend. In het jaar 2018 gaat het volgens trendwatcher Tessa aan de Stegge om betekenisvol reizen. Bewust zijn van de omgeving waar je je in bevindt is belangrijker dan alleen denken aan je eigen uitrust-genot. Er is een groei te zien in de vraag naar bijzondere ervaringen en een bewuste manier van omgang met de locals, de natuur en de dieren onder de reizigers. Iets terug doen voor de plek die je bezoekt, daar gaat het om!

We zagen al de lokale ervaringen van Larissa in haar eerste artikel over de bijzondere reis door het noordoosten van Thailand. Als we haar moeten geloven, is het veel leuker om iets van de cultuur mee te krijgen dan aan het strand te hangen. In ieder geval geeft het voldoende inspiratie voor wat mooie verhalen om te vertellen bij terugkomst in Nederland. 

Reistrend betekenisvol reizen

We gaan steeds meer op reis en daarmee groeit het bewustzijn dat het sociale en ecologische deel van het reizen meer aandacht verdienen. Ook willen we niet meer alleen op vakantie om de hele dag op en strand te liggen en niets te doen. Vakanties die persoonlijker, unieker en zinvoller zijn worden steeds populairder. Als reiziger aan persoonlijke ontwikkeling werken en iets goeds te doen voor de bestemming waar we terecht komen vinden we belangrijk.

Tijd voor verbetering

We willen liever ergens ‘zijn’ dan ‘bezoeken’. We laten hoe dan ook een onvermijdelijke voetafdruk achter als we op reis gaan. Zo goedkoop mogelijk je vakantie regelen, zonder rekening te houden met de plek waar je te gast bent of op welke manier je er komt, past niet meer in deze tijd waarin verduurzaming een groot thema is. Maar hoe zorgen we er dan voor dat we reizen op een manier waar iedereen wat aan heeft?

Makkelijk betekenisvol reizen

Een goede manier van reizen hoeft weinig moeite te kosten. Probeer je niet te gedragen als een massatoerist. Vermijd de highlights en ga op zoek naar de echte cultuur om overtourism te bestrijden. Maak de CO2-uitstoot die een vliegreis met zich mee brengt goed door een CO2-compensatie te geven. Jouw bijdrage ondersteunt een project dat ergens anders in de wereld het milieu verbetert. Voor een paar euro draag je jouw steentje al bij! Als je echt met de vakantietrend betekenisvol reizen mee wilt gaan, steek je de handen uit de mouwen bij een lokaal project of doe je aan vrijwilligerswerk op je vakantie.

Wil je meer informatie over Purpose Travel? Check dan deze pagina!

Tags: ,