MENU
festivalseizoen

Het festivalseizoen is weer geopend

Vlaamsch Broodhuys

Vlaamsch Broodhuys: Voedzaam & smaakvol zuurdesembrood

Ellis Gourmet Burger

maart 29, 2018 Reageren (1) Views: 2166 Events Winnie Hofstra

Op kwaliteit-burgerjacht bij Ellis Gourmet Burger in Amsterdam

Er gaan niks boven een goede burger. BLVD had dan ook meer dan zin om de nieuwe vestiging van Ellis Gourmet Burger in Amsterdam te checken. Ze beloven betere burgers te serveren of sterker nog: the best burger in town, zoals de letters op het buitenraam zo mooi zeggen. Is dat ook zo? Wij gingen op burgerjacht.

Who the f*ck is Ellis?

Hoewel de hamburger niet in VS is bedacht, werd de smaak daar wel verfijnd. Ellis verwijst daarom naar Ellis Island bij New York, een grenspost waar Europese immigranten tijdens de vorige eeuw de VS binnenstroomden. Ellis Gourmet Burger wil de kwaliteitsburger uit de VS opnieuw introduceren in Europa.

De New York Times?

De nieuwe vestiging zit aan de Gravenstraat, wat ideaal is. Het is vlak achter de dam, dus na een middagje shoppen kun je er lekker neerploffen en je buikje rond eten. De meeste burgertenten in de stad nodigen niet echt uit om lang te tafelen, maar bij Ellis waren we aangenaam verrast. Het is een knus tentje met leuke lijstjes aan de muur en we nemen lekker plaats bij de open haard. Even dachten we dat we de New York Times voor onze neus kregen, maar dat bleek de menukaart te zijn. Tof!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen was het natuurlijk tijd voor het leukste gedeelte: bestellen en eten. Op de kaart staat een grote variatie aan burgers die ons deed verrassen. Weer eens wat originele opties die we nog niet eerder hadden gezien. Vooral de vega en zelfs vegan opties sprongen eruit. We besloten voor de allernieuwste burger te gaan: Beet The Roots. Een vegan burger die ook voor meat lovers geschikt zou moeten zijn. Daarnaast gingen we voor de Portobello met een bijzondere mix van portobello met geitenkaas en gegrilde groeten. Verder lieten we de pitcher met huisgemaakte ijsthee ons aanraden, want we houden wel van drankjes die er gezellig uitzien.

Verrassende burgers & gezellige drankjes

De ijsthee was net zo lekker als dat hij er leuk uitzag. En met zo’n pitcher ben je ook nog eens voordeliger uit. De eerste hap van de vegan burger was eventjes gek. Het leek net of je in een echte burger beet. De structuur was erg goed gelukt en door de saus kreeg hij echt een bbq tintje. Naar vlees smaakte hij natuurlijk niet, maar voor de vegans onder ons is dit zeker een goede optie. De Portobello was onze favoriet deze avond. Die goed gevonden combinatie geeft een reden om nog eens terug te komen.

Ellis belooft natuurlijk de kwaliteit burger uit de VS opnieuw te introduceren. Als we aan eten in de VS denken, dan denken we aan: veel, meer en meest. De burger bij Ellis waren wel wat meer bescheiden dan dat, maar daardoor werd de kwaliteit wel bewaard.

Kortom, bij Ellis Gourmet Burger kom je voor originele burger van goede kwaliteit met een lekker drankje en natuurlijk een goed humer. Want good food = good mood.

 

Lees ook de review van Janneke bij Razmataz:

Tags: , , , ,