MENU

Grove sneakers, high fashion of lomp?

Bontvrij

Amsterdam tegen bont

Kerbholz

maart 31, 2018 Reageren (1) Views: 1741 Fashion Joyce Veltman

Kerbholz verwelkomt de zomer met Gustav en Gitta

Heb jij altijd al een uniek horloge gewild die ook nog eens duurzaam is? Dan ben je bij Kerbholz absoluut aan het juiste adres. Zij maken namelijk zowel horloges als brillen van hout. Voor deze zomer hebben zij een nieuwe serie van hun horloges uitgebracht die je vast en zeker moet zien!

Na een reis door midden Amerika, bloeide de liefde voor hout op bij een vriendengroep in Duitsland. Hier ontstond hun idee om zelf producten te gaan produceren, maar niet zo maar producten. Ze wilden het gebruik van natuurlijke materialen namelijk terugzien in het alledaagse straatbeeld. In 2012 lanceerden de vrienden Kerbholz op de markt: duurzame horloges en brillen met een clean design en van hoge kwaliteit.

Altijd uniek

Bij het produceren van de horloges en brillen maakt Kerbholz gebruik van kostbaar en natuurlijk hout, dat op een speciale manier wordt bewerkt. Naarmate de tijd vordert, geeft dit een klassieke glans aan het hout en kan het ervoor zorgen dat het een tint verduisterd. Op deze manier wordt ieder horloge op zijn tijd geheel uniek. Dat maakt het ook leuk. Je draagt namelijk een horloge die nooit hetzelfde zal zijn als die van iemand anders.

Milieu vriendelijk

Voor mensen die het milieu belangrijk vinden en ook op een milieubewuste manier willen leven is het handig om te weten dat het produceren gebeurt op een duurzame manier, waarbij het milieu zo min mogelijk belast wordt. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van innovatieve en gerecyclede materialen.

Gustav & Gitta

Kerbholz verwelkomt de zomer op een heerlijke manier, namelijk met Gustav en Gitta. Deze twee nieuwe series van hun horloges zijn uiteraard ook gemaakt uit natuurlijk, duurzaam gewonnen hout. De horloges combineren de robuuste en klassieke Kerbholz look van de zonnebrillen met een nieuwe vorm van horloges bouwen. De eerste zonnebrillen van Kerbholz werden namelijk geproduceerd uit Sandelhout en Zebranohout. Dit keer besloot Kerbholz om de looks van de producties uit hun beginjaren terug te laten komen, maar dan in nieuwe lijnen.

Beide series zijn verkrijgbaar in de Sandelhout en de Zebranohout versie. De wijzerplaat van de horloges is gemaakt van geborsteld metaal met een houtenkast en band. Het contrast van het hout en de metalen wijzerplaat zorgen voor een opvallend detail, zowel in de lichte als in de donkere versies.

Net zoals de rest van de producten van Kerbholz, gaat ook bij deze collectie 10% van de winst terug naar de omgeving waar het hout officieel vandaan komt!

Lees ook: Napapijri’s nieuwe collectie in de ‘Out of Nowhere’

Napapijri out of nowhere

Tags: , , , ,