MENU
Kerbholz

Kerbholz verwelkomt de zomer met Gustav en Gitta

festival outfit

Tips voor jouw festival outfits

Bontvrij

april 6, 2018 reageren (0) Views: 1451 Fashion Joyce Veltman

Amsterdam tegen bont

Verwerking van bont in artikelen zien we nog vaak gebeuren. We zijn ons hier wel degelijk van bewust. Waar velen van ons minder bewust van zijn, is dat de dieren vaak op een onvriendelijke wijze worden afgeslacht, zodat wij kunnen pronken met hun mooie vachtjes. Voor mensen die tegen bont zijn is er nu goed nieuws, Amsterdam wilt bontvrij zijn!

De gemeente Amsterdam wil namelijk de verkoop van bont op de markten gaan verbieden. Dit heeft het college aan de gemeenteraad laten weten. Hiermee volgt de gemeente een initiatiefwet van de Partij voor de Dieren op. Dit najaar zal de gemeenteraad over het voorstel gaan stemmen.

Europa’s eerste bont vrije winkelstraat

Amsterdam heeft al als streven om een bont vrije stad te zijn, waardoor het verbod ontzettend goed hierop aansluit. De Amsterdamse Hartenstraat werd al eerder door de dierenbeschermingsorganisatie ‘Bont voor Dieren’ en wethouder Dierenwelzijn Laurens Ivens uitgeroepen tot de allereerste Europese bontvrije winkelstraat. Dat is natuurlijk al een grote stap in de goede richting. De gemeente Amsterdam verleent ook geen subsidies aan evenementen waarbij bont wordt gebruikt.

Onwetendheid

Momenteel wordt er op Amsterdamse markten nog veel bont verkocht. Zelfs op de bekende Albert Cuypmarkt en de Noordermarkt. Voor de consumenten is het vaak niet duidelijk of de jassen, sleutelhangers, mutsen en andere artikelen gemaakt zijn van echt bont of van imitatiebont. Dit kan ervoor zorgen dat de consument onbedoeld artikelen van echt bont aanschaft dat op zeer dieronvriendelijke wijze is verkregen. Het verbod moet hier een einde aan maken.

Bontvrij wordt een trend

“Wij zijn heel blij dat Amsterdam deze stap richting een bontvrije stad heeft gezet. Na West Hollywood en Berkeley werd San Francisco afgelopen maand de derde bontvrije stad. Het zou geweldig zijn als Amsterdam dit doorzet en de vierde bontvrije stad ter wereld zou worden” – Nicole van Gemert weten, directeur Bont voor Dieren.

Niet alleen steden doen bont in de ban. Ook steeds meer grote modehuizen gaan bontvrij. De afgelopen tijd maakten Gucci, Michael Kors, Jimmy Choo, Donna Karan, Versace en John Galliano bekend te stoppen met het gebruik van bont. Dat zijn ontzettend grote bedrijven die in ieder geval het goede voorbeeld durven te geven.

 

Lees hier ook het succes van de vlees-vrije week.

Tags: , ,