MENU
wachten met seks

‘Geduld is een schone zaak’ – Wachten met seks

Vega en vegan

Dogma hotdogbar: Vega & vegan friendly

vodka

april 23, 2018 Reageren (1) Views: 1324 Life Veerle van Dam

Life-hacks met… Vodka?

Vodka leek een tijdje zijn glam te zijn verloren. Tieners dronken het vooral in combinatie met energieke drankjes, die de vodka meer overschaduwde dan omarmde. Juist nu merken we dat vodka zijn comeback begint te maken. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de überhippe Moscow Mule; een heerlijke mengeling van ginger beer, vodka, limoensap. Mmm.. Lekkere frisheid – en weinig calorieën – op een terrasje of juist in de club. In ieder geval, vodka sluiten we weer vastberaden in ons hartje. Maar naast een metgezel op een feestje is het drankje ook een huis-tuin-keuken-middeltje met verrassende eigenschappen. Say what?!

Vodka kan veel meer zijn dan een lekker drankje. Bij deze hebben we een paar vodka-trucjes voor je. Ook voor een leuk, verfrissend gespreksonderwerp zit je hiermee goed.

Vodka als gezichtsreiniger

Verrassing! Mix je vodka liever en moet je er niet aan denken om pure vodka zó dichtbij je huid te hebben? Probeer het eens! Het alcoholpercentage is over het algemeen vrij hoog en alcohol zelf staat bekend om het reinigende karakter. Vodka kan je namelijk perfect gebruiken als toner. Giet een beetje op een wattenschijfje en maak zo je gezicht schoon. Een grondige reiniging gegarandeerd, het helpt namelijk zelfs om acne te voorkomen en verkleint je poriën.

Vodka-douche

Je haar wassen met bier (lees: een beetje bier toegevoegd aan shampoos) ken je misschien wel. Bier zou je haar meer volume geven en steviger maken. Vodka is ook je vriend in de douchecabine en maakt je haar glanzend en gezond. Voeg een shotje toe aan je oude vertrouwde shampoofles en ontdek het zelf.

vodka in vaas

Vodka in de vaas

Eentje om wederom niet te geloven, maar probeer het eens uit. De ergernis van elke bloemenliefhebber wordt verleden tijd. Je hebt een bosje fleurige bloemen, ze keurig schuin afgesneden en in het water gezet. Maar na twee dagen hangen ze al sip over de rand van de vaas. Ellende! Vodka is weer het wondermiddel. Als je een bosje bloemen hebt én ze keurig schuin hebt afgesneden, voeg dan de plantenvoeding en een paar druppels vodka toe aan de vaas met water. Meng dit even goed met elkaar en zet de bloemen erin. Je zult merken dat de bloemen een stuk langer blijven staan.

Vodka-pootjes

Weer eentje voor ons allemaal. Je ploft ’s avonds op de bank en verlost jezelf van die veel te strakke, niet-ademende schoenen die zich jouw beste accessoire noemen. Er komt een odeur vanaf waar je u tegen zegt. Ook hier komt vodka weer om het hoekje kijken. Neem een teiltje, vul hem met warm water en een beetje van je favoriete sop. Voeg een goede scheut vodka toe en laat je pootjes zo’n tien minuten baden. Door dit spa-ritueeltje één keer per week te herhalen, merk je dat je voetengeur minder wordt.

Vodka op de schoonmaakplank

Zoals bij de eerste tip al genoemd, heeft de drank een diepreinigend karakter. Gebruik het bijvoorbeeld om je scheermesje schoon te maken. Is het mesje niet meer wat het geweest is? Laat hem dan een nachtje zwemmen in een glas vodka. Het mesje is super schoon en voorkomt dat hij gaat roesten. Deze slimme tactiek kan je ook toepassen op smerige (bril)glazen voor een streeploos schoon zicht of poets op deze manier je zilveren sieraden weer stralend.

Toch liever een andere eindbestemming?

Het blijkt dus wel handig te zijn om altijd een flesje vodka in huis te hebben. Maar al met al is de beste eindbestemming jouw frisse cocktail. Bijvoorbeeld deze twee recepten van Belvedere:

Skinny bitch; een suikervrije, caloriearme cocktail die erg geliefd is bij de dames onder ons. Smaakvol en skinny!

– 35 ml Belvedere
– 200 ml bruisend water
– Citroen schijfje
– IJs

cocktailOf kies voor een Belvedere Ruby Tonic; een bitterfrisse cocktail met deze ingrediënten:

– 45 ml Belvedere
– 1/4 grapefruit uitgeknepen
– Aftoppen met Fever-Tree Mediterranean Tonic
– 1x stukje schil van de grapefruit als garnituur

Bij beide geldt: stop alle ingrediënten bij elkaar en geniet (maar wel met mate).

Probeer naast Belvedere ook eens Our/Amsterdam Vodka die je scoort op het Centraal Station van Amsterdam. Lees er hier meer over!

 

Tags: , ,