MENU
foodfestivals

Zet deze foodfestivals in je agenda voor deze zomer!

Waterkant

Hotspot A’dam: Aan de Waterkant

French Connection

april 21, 2018 Reageren (1) Views: 2929 Food Janneke Siemes

Wees de koning te rijk bij The French Connection

‘Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, lekker eten kom maar gauw!’, met deze gedachte huppelde ik afgelopen donderdag door Amsterdam. Voor uitdagend eten ben je bij The French Connection aan het juiste adres (zelfs tijdens Koningsnacht) en ik zal je vertellen waarom.

De laatste keer dat ik een culinair uitstapje maakte was het nog een van de koudste dagen, dit keer was het een van de warmste dagen van 2018. Goed eten doet iets met mens en natuur, of andersom?

The French ConnectionIn de kelder

Gelegen in een kelder aan de singel. Ik had niet verwacht dat zoiets moois zich schuil houdt onder de grond. Het restaurant ademt sfeer dankzij de robuuste donker houten bielzen die afsteken tegen de witte muur met schattige boograampjes. Gecombineerd met marmeren tafeltjes en lederen stoeltjes ontstaat er een fijne mix tussen casual en chique.

Ontdekkingsreis

Bij The French Connection proef je hoe de Franse keuken een ontdekkingsreis maakt naar andere werelddelen. Ze bieden hier voor ieder wat wils. Ben je verliefd op de Bavette? Dan kun je à la carte genieten van deze traditionele Franse gerechten. Wil je iets spannends proberen? Dan moet je hier beslist voor een 5, 6, of 7 gangen menu gaan. Deze behouden de Franse comfort, ziel en zaligheid maar door de spannende combinaties tussen Frankrijk en de andere werelddelen zijn deze gerechten écht prikkelend. Je proeft dat chef Jef van den Hout, die dit jaar een welverdiende nominatie had voor talentvol chef van 2018, een liefde heeft voor Azië. Avontuurlijk als wij zijn hebben wij het 5 gangen menu gekozen.

Wakker worden

Chef Jef staat bekend om zijn de unieke olijven, deze werden dan ook als eerst geserveerd om ons wakker te schudden. Als je deze olijfjes niet kent moet je The French Connection echt een keer bezoeken, al is het om een glas prosecco en een olijf te nuttigen, zelfs dat is bijzonder! Het volgende gerecht waar ik echt blij van werd was de curry kurkuma met verfrissende komkommer structuren, komkommerbloem en als verrassing zat onderin heerlijke Noordzeekrab verstopt. Geserveerd met een riesling die perfect combineert bij de zoetzure accenten van het gerecht.

Bijzondere olijfjes Noordzeekrab met curry kurkuma en komkommerstructuren

Ik heb vaker bisque gegeten maar nooit zoals deze. Bisque slaat vaak over in té zout of té romig maar deze niet. De asperges zorgde voor een heerlijke bite en het geponeerde ei voor een perfect romig accent. Bij het eten van de sulfide kabeljauw begon ik mij serieus af te vragen of ze ergens in de keuken een Aziatische chef verstopt hebben, wat een smaken explosie! En de wijn… Het komt niet vaak voor dat ik wijn lekker vind ruiken maar van deze Viognier zouden ze een parfum moeten creëren.

Bisque Kabeljauw en de Viognier waar ze parfum van moeten maken

Het hoofdgerecht, zachte eend met accenten van rode vruchten en anijs. We sloten spectaculair af met een nagerecht van kersenijs en geitenkaas. Klinkt vreemd hé? Dat vond ik ook, maar het was een mooie combinatie tussen hartig en zoet.

Eend Kersenijs met geitenkaas

Nachtje doorhalen met Koningsnacht?

Ik kan niet voorspellen hoe het weer met Koningsdag zal zijn (dat mocht ik willen. Maar of het nou een gure of prachtige dag wordt, The French Connection viert het feestje à la le roi! En jij kunt dit koninklijk meevieren. Op donderdag 26 april (tijdens Koningsnacht) kun je hier een nachtje vorstelijk doorhalen en genieten van een prinsheerlijk 5-gangennachtdiner. Vanaf 23.00 palmen de DJ en keuken je helemaal in met een lekkere beat, gerechten van onschatbare waarde met veel vlees, en feestelijke cocktails.

Genieten als een koning, wie wil dat niet? Kennelijk iedereen want de reserveringen gaan hard, wees er dus snel bij! Reserveren kan hier en klik hier voor het Facebookevent.  Vive le roi!

 

P.S. Mocht je jezelf afvragen waarom ik een roos in mijn mond heb? Bij The French Connection denken ze aan alles! Zo ook aan romantiek. Op het toilet staat een lightbox met de tekst ‘Bring a flower to your loved one’ en daarachter staat een vaas vol rozen. Dus ben jij net als ik een enorme romanticus? Leef je uit!

Tags: , , , ,