MENU
Amsterdam Open Air

Waarom je Amsterdam Open Air moet bezoeken!

richard koek

Koek-koek! New York kijkt naar het vogeltje.

this is holland

mei 8, 2018 reageren (0) Views: 1696 Events Iwonka Barton

Nederland in vogelvlucht bij ‘This is Holland’

Al die toeristische activiteiten in Amsterdam… Jij, als Hollander, waagt het niet om daar een bezoekje aan te brengen aangezien je toch alles al denkt te weten over Nederland of jezelf juist liever ver weg houdt van de massa toerisme. Maar maak toch maar eens een uitzondering. This is Holland moet je meemaken.

Iedereen kent zijn land wel en alle bekende bezienswaardigheden ervan. Maar Nederland van bovenaf zien heeft vast en zeker nog niet iedereen gedaan. De attractie ‘This is Holland’ in Noord-Amsterdam is niet alleen voor toeristen. Laat Schiphol links liggen en ga eens naar Noord.

Pak het pondje naar Noord

In het ronde gebouw achter de adamtoren kun je de schoonheid van het polderland beleven in 5D. De vlucht over Nederland is een feest van herkenning en een ontdekking van nieuwe gebieden. Het is een flight experience zonder VR-bril. Een enorm bioscoopscherm dat onder en boven doorloopt. De instructie luidt ook niet voor niets: riemen vast en vliegen maar!

Als je de lobby binnen komt, zie je allemaal molens, tulpen, groen en delfts blauw. De nieuwe attractie is niet uitsluitend op buitenlandse toeristen gefocust. Sterker nog, wij stonden in een lange rij met allemaal nieuwsgierige Hollanders. De experience kan zowel in het Nederlands en Engels beleefd worden. Voordat je naar binnen stapt is er een mogelijkheid om de tijd te doden met een interessante quiz.

 

Er zijn twee pre-shows voordat de hoofdshow in de Flying Theatre begint. De geschiedenis van Nederland en de instructies worden hierin gegeven. In de hoofdshow worden bezoekers met al hun zintuigen geprikkeld door een indrukwekkende geluidsinstallatie, beweging, geur, water en wind. Je vlucht duurt ongeveer 9 minuten en jouw geheel bezoek aan This is Holland gemiddeld een uurtje. Van ons had de vlucht nog wel langer mogen duren. Wat een vlucht…

Als je in de betreffende ruimte van de Flight Experience komt zie je eerst alleen een sterrenhemel tegen een heel groot bolvormig scherm. Je stopt je tas (als je die bij je hebt) in het netje onder je stoel en neemt plaats in de heerlijk comfortabele stoelen.

Brede doelgroep

De attractie is voor een brede doelgroep toegankelijk. Er is geen leeftijdsgrens, maar wel een minimale lengte van 102 cm. Diverse doelgroepen treden dit gebouw binnen. Voor grotere groepen worden afspraken op tijd ingepland. Verder wilt de eigenaar niet met tijdsloten werken. Een spontaan bezoek moet mogelijk gehouden worden. En dat is het nu zeker! Je kan gewoon spontaan binnen lopen en de vlucht van je leven beleven.

Een bijzondere ervaring die je als ‘Nederlander’ zeker moet meemaken. Je ervaart het land op een andere manier en bent ook wel een beetje trots aan het einde. Zo’n klein land als het ware, en zoveel moois te bieden. De entreeprijs is €16,50 voor volwassenen en €9,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Je kunt met 40 personen naar binnen. Er zijn 2 verdiepingen met 2 rijen van 10 stoelen naast elkaar. Ook wel handig om te weten als je een groepsuitje ervan wilt maken.

We kunnen je er nog wel meer over vertellen, maar je moet dit gewoon zelf even meemaken!

Tags: , , ,