MENU
the ark

The Ark: Het veelzijdige festival aan boord

Afrojack zoekt talent

DJ Afrojack zoekt talent!

festivalbezoeker

mei 24, 2018 reageren (0) Views: 1114 Events Winnie Hofstra

4 herkenbare situaties voor jou als festivalbezoeker

Festivals zijn toch wel de hoogtepunten van deze zomer. BLVD gaat volgende week naar Amsterdam Open Air en wat hebben we daar zin in! Als je wat vaker een bezoek brengt aan festivals dan heb je gemerkt dat sommige situaties zich kunnen herhalen. Hoe irritant ze soms ook zijn, we kunnen er achteraf ook wel om lachen. De volgende momenten klinken voor een festivalbezoeker vast herkenbaar in de oren.

1. Waar sta jij?

Gezellig om met zo’n hele vriendenclub naar een festival te gaan, maar de kans dat je bij elkaar blijft is echt minimaal. In de mensenmeute verlies je nog wel eens iemand. Ben je eindelijk naar een andere stage gelopen en dan kom je erachter dat die ene vriendin niet meer van de partij is. Hoe lang jullie haar al kwijt zijn? Geen idee. Elkaar proberen te bellen als je vooraan het podium staat heeft ook weinig zin. Aan het einde van de dag zal de groepsapp dan ook vol staan met berichten als: “Ik sta bij tent Z, waar sta jij?”, “Ik kwam een bekende tegen onderweg” en “Ik ben even drinken halen. Ben zo terug.” 3 uur later…

2. Een min(p)muntje

Aan het begin van de dag ben je super enthousiast en helemaal klaar om uit je dak te gaan. Je koopt dan ook een hele rits aan (net te dure) muntjes. In het laatste uur voel je in je zak en merk je dat er nog 1,5 muntje in zit waar je precies niks mee kunt halen. Of je merkt juist dat je er nog 5 hebt en besluit dan maar voor iedereen waterijsjes te halen of twee flesjes water voor op de terugweg. Dan hoop je maar dat je dit keer de dop wel mee mag nemen…

3. Een dixie is niks

Helaas ontkom je er niet aan om een keer naar de wc te moeten. Het dixiebezoek is zeker niet iets waar je naar uitkijkt. Van een aantal meters afstand bereikt de lucht je neusgaten al, waardoor de moed nog meer in je schoenen zakt. Vervolgens moet je ook nog eens in die geur in de rij gaan staan. Eerste check je of er wel papier is, wat vaak niet het geval is. Al kokhalzend van de geur probeer je te toiletteren en ook nog eens zo min mogelijk aan te raken. Nee een dixie is zeker geen feest. Ze hadden het beter nixie kunnen noemen.

4. Beste vrienden voor even

Om met iets gezelligs af te sluiten. Op een festival barst het van de leuke mensen en iedereen heeft een top humeur. Je raakt met een onbekende festivalbezoeker aan de praat en het lijkt net of je je verloren beste vriend hebt teruggevonden. Samen hebben jullie het super gezellig die dag om elkaar vervolgens nooit meer terug te zien.

Welke situaties herken jij? En zijn er nog meer die volgens jou als festivalbezoeker in dit lijstje horen?

Check ook dit artikel voor als je nog niet weet wat jouw festivaloutfit wordt.

Tags: , ,