MENU
costa barcelona

Costa Barcelona, de regio waar je nog niet van...

Beachclub Fuel

Beachclub Fuel in Bloemendaal heeft alle ingrediënten voor ontspanning

juni 13, 2018 reageren (0) Views: 1218 Travel Janneke Siemes

Tien roadtrip tips voor deze zomer!

De afronding van de laatste schoolperiode is in volle gang, scripties worden ingeleverd en op de werkvloer zijn managers druk in de weer met het rond krijgen van de vakantieplanning. Iedereen voelt de zomer aankomen! De vraag is dit jaar niet ‘waar’ de reis heen gaat, maar ‘hoe’ je op reis gaat. Met de auto, het vliegtuig, of beide? Een combinatie deze twee blijkt het populairst.

Uit het jaarlijkse trendonderzoek van Sunny Cars is gebleken dat 65% van de Nederlanders het liefst vliegt naar zijn vakantiebestemming, en eenmaal aangekomen op die eindbestemming huren zij een auto om zelf op ontdekking te gaan. In dit artikel daarom een paar gratis tips voor de roadtrippers onder ons.

Ga je niet op roadtrip deze zomer? Lees hier onze tips om goedkoper te reizen

Tip 1: Goedkoop is duurkoop

Wij willen wél investeren in een prachtige accommodatie maar die huurauto willen wij zo goedkoop mogelijk. Wij verkiezen een ‘iets’ oudere auto boven een vrij nieuwe auto vanwege de prijs, maar omdat we verrassingen liever uit de weg gaan sluiten we wel allerlei ‘extra’ verzekeringen af. Onderzoek wees uit dat zeven van de tien reizigers door deze extra ‘losse’ verzekeringen (denk aan afkoop eigen risico bij schade of diefstal) uiteindelijk 41% duurder uit zijn dan wanneer ze direct hadden gekozen voor een ‘iets’ duurder all-in huurpakket.

Tip 2: Zorg dat je een autoband kan vervangen

Het hoeft natuurlijk niet te gebeuren, maar het kan voorkomen dat jullie ergens stranden waar geen wifi is, waardoor je geen YouTube tutorial kunt raadplegen, en wanneer dan die vriendelijke automonteur ook niet bereikbaar is… Hoe handig is het als jij voorafgaand aan je vakantie hebt geleerd hoe je een band moet vervangen!? Je vader vindt het hoogstwaarschijnlijk fantastisch om jou te leren hoe dit moet, en mocht je ergens stranden met een lekke band dan ben jij de held van de vakantie!

Tip 3: Neem een reservewiel mee

Aansluitend op tip twee, controleer je auto op de aanwezigheid van een reservewiel en een krik. Anders kun je de rest van de groep nog niet verpletteren met je monteur skills.

Tip 4: Check je auto voor vertrek

Ook al staat het verhuurbedrijf nog zo goed aangeschreven, daar waar mensen werken worden fouten gemaakt. Neem even de tijd en voel je vooral niet bezwaard om voor vertrek de auto goed na te lopen, en de volgende punten te controleren voor vertrek:

– Koelvloeistof
– Oliepijl
– Hoeveelheid benzine
– Verlichting
– Aanwezigheid van een reserveband
– Aanwezigheid van een krik
– Aanwezigheid van autopapieren
– Aanwezigheid van een verbandtrommel
– Je recht op pechhulp
– En ‘altijd handig’ een jerrycan met extra benzine

Tip 5: Chips en water kunnen je relatie redden

Chagrijnig van de honger, mijn vriend en ik noemen het ‘hangry’ niets is zo vervelend tijdens een reis als honger en dorst, dus sla veel chips en water in. Dan blijft de sfeer goed.

Tip 6: Stop en geniet!

Af en toe stoppen is ten eerste een noodzaak wanneer je lang achter het stuur zit, maar het kan ook een fantastische ervaring zijn. Neem eens een kijkje op de website of App van roadtrippers.com. Op deze App/site kun je jouw route invoeren en checken bij welke noemenswaardige plekjes je onderweg kunt pauzeren. Enjoy the view!

Tip 7: Neem ook gewoon een kaart mee

Niets is zo vervelend als verdwalen of ruzie omdat niemand de weg weet. Dus zorg ervoor dat er ook een kaart aanwezig is. Mocht die TOMTOM of app op je telefoon het begeven, dan heb je altijd nog de kaart en je eigen gezonde verstand.

Tip 8: Tissues en desinfectie gel

Mannen kunnen overal plassen maar voor vrouwen is het een ramp, vooral onderweg. Dus ga vooraf naar de HEMA haal een mooie voordeelverpakking met van die prachtige tompouce tissues en je zit nooit zonder papier. Een fijne desinfectie gel is vervolgens een schrale troost voor de horror die je mee hebt gemaakt in dat vieze wc hokje.

Tip 9: Tank in goedkopere landen of bij de goedkopere tankstations

Benoem een van je vrienden tot chef-tank en laat diegene zich bezighouden met het checken van benzineprijzen onderweg. Zo heb je er geen kind meer aan en bespaar je een hoop geld. Uiteraard zijn hiervoor ook Apps beschikbaar, bijvoorbeeld de App gasbuddy.

Tip 10: een kussentje en een dekentje

Mocht de reis onverwacht lang worden of gaat het allemaal mis en moet je noodgedwongen een nacht in de auto slapen? Dan wil je echt een kussentje en dekentje bij je hebben, want hoe tropisch je bestemming ook is, ’s nachts kan het vies koud worden.

It’s not about the destination, it’s about the journey!