MENU

Maak iemand blij met een ei! (4 variaties op...

mesoloog

Hoe Mesologie je van jouw klachten af kan helpen

patisseriezaken

juli 5, 2018 reageren (0) Views: 2037 Food, Travel Sacha Field

De beste patisseriezaken in Parijs

Parijs: de stad van de liefde, baguettes en natuurlijk patisserie. Misschien heb je iets goed te maken met je partner of houd je gewoon van zoetigheid. Er zijn genoeg redenen om af te reizen naar Parijs inclusief die overheerlijke patisseriezaken.

In dit artikel geven wij jou de vier beste patisseriezaken in Parijs die écht de moeite zijn om te bezoeken. We willen jou alvast waarschuwen. Er is een grote kans dat je lekkere trek zal krijgen na het lezen van dit stuk. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verliezen van jouw zelfbeheersing!

Reis slim

Natuurlijk kun je het vliegtuig naar Parijs pakken, maar hoe lekker is het om direct uit te komen in het centrum van deze wereldstad om vervolgens direct je honger te stillen met een verse croissant en een koffietje? Juist, mega chill. Met de Thalys is dit geen probleem. Je pakt de trein vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal en binnen 3 uur en 18 minuten sta je op Gare du Nord, het bekendste treinstation van Parijs. De Thalys rijdt tot wel 12 keer per dag dit traject. Je kunt dus ieder moment van de dag heen en weer reizen. Voor prijzen en beschikbaarheid kun je kijken op www.thalys.com.

Nog werkzaken te regelen? Geen probleem. Thalys biedt gratis en, niet te vergeten, goedwerkende Wifi aan in alle klassen. 

86Champs

L’Occitane, een bekend cosmetica merk, en Pierre Harmé, de macaron-koning, hebben de handen in een geslagen om een toffe conceptstore te openen. Daar is 86Champs uitgekomen. Deze is in december geopend. Hier kun je cosmetica van L’Occintane shoppen maar natuurlijk kun je ook de heerlijke macarons en gebakjes van Pierre Harmé scoren. Buiten dit om, is er zelfs een restaurant gevestigd in deze conceptstore. Gasten kunnen hier heerlijk ontbijten, lunchen en zelfs dineren (wat overigens ook echt de moeite waard is). Kun je niet kiezen welk gebakje je wilt? De mega-macaron met frambozen is Pierre’s signature pastry en voor de volle 100% onze aanrader.

86 Avenue des Champs-Elysées

patisseriezaken

Yann Couvreur

Dit kleine zaakje in Le Marais is te cute om over te slaan. Ga hier in de ochtend heen, neem plaats en geniet van de rust op straat terwijl je smult van een ontbijtje, inclusief een vers sapje. Als dessert neem je een van de gebakjes die naar je staan te kijken in de vitrine. Wat zijn die lekker! Yann werkt met seizoensgebonden producten en zijn creaties zijn dus altijd verser dan vers.

23bis Rue des Rosiers

patisseriezaken

Aleph

Je zou er zo langs kunnen lopen, maar doe dat vooral niet! Aleph heeft heerlijke mini-gebakjes waar je U tegen zegt. Als je deze mini-patisserie binnen loopt wordt je vriendelijk onthaald door het personeel achter de toonbank. Tientallen mini gebakjes zitten je aan te staren, te wachten om opgegeten te worden. Je kunt een klein doosje met 4 gebakjes kopen, maar ik raad je aan om er gewoon meteen 16 mee te nemen. Dan hoef je ook geen spijt te hebben als ze al na 5 minuten op zijn.

20 Rue de la Verrerie

patisseriezaken

Christophe Michalak

Deze wereldberoemde patisserie chef heeft meegedaan aan drie verschillende tv-programma’s. Denk hierbij aan de Franse versie van MasterChef, waar hij jureerde of het Franse tv-programma ‘Le gâteau de mes rêves’ die hij presenteerde. Op dit moment werkt Michalak in een driesterrenrestaurant in Parijs. In 2013 opende hij zijn eigen patisserie waar je ook masterclasses kan volgen. Ga hier langs voor de lekkerste creaties of om natuurlijk zelf een masterclass van de master zelf te volgen. Voor de dames: Christophe is ook zelf (eye)candy…

60 Faubourg Poissonnière

patisseriezaken

Na het lezen hebben wij inmiddels alweer een ticket geboekt naar Parijs. Heb jij al trek gekregen?..

Tags: , , , ,