MENU
Amsterdam-Noord

Ontdek Amsterdam-Noord: hotspots in dit rauwe creatieve stadsdeel

D-track Desperados

Bouw een (thuis)feestje met Desperados

electroland 2018

juli 18, 2018 Reageren (1) Views: 2289 Events, Travel, Vlogs Larissa Hendriks

Voetjes van de vloer met Afrojack in Disneyland Paris

Wie had dat ooit gedacht? Dansend door het Walt Disney Studios Park, in Parijs, op de lekkerste beats van onder andere Afrojack en Robin Schulz. Het is toch écht mogelijk, want je weet wat ze zeggen: in Disneyland Paris is álles mogelijk…

Electroland 2018, een festival in het Walt Disney park, is zo’n groot succes geweest dat nu officieel is aangekondigd in 2019 weer te gaan knallen. Dit jaar werd het event verspreid over twee dagen (29 en 30 juni) en wij mochten hier een verslag van doen.

Een festival & attractiepark in één

Het begon allemaal op 29 juni, op deze vrijdagavond gingen vier top-dj’s voor het eerst het podium op in het Walt Disney Studios Park. Eenmaal in de rij hielden we het bijna niet meer van nieuwsgierigheid, een festival in Disneyland, hoe zou dat zijn?!

“Het is heel bijzonder. Ik ben altijd al een fan geweest van Disneyland, en hier kunnen spelen is een combinatie van dromen die uitkomen. Het publiek bestond uit echte party people die veel sprongen. Ik heb nooit zoiets durven verwachten. Het was een groot feest.”

DJ Afrojack.

Wij zijn het met Afrojack eens, een festival in Disneyland is helemaal te gek! Eenmaal binnen werden we direct ontvangen met heerlijke beats die uit de boxen dreunden die overal op het terrein te vinden waren. Dat maakte dat overal genoten kon worden van het festival. Dus ook als je aan de andere kant van het park in de rij stond voor een attractie kon je genieten van de muziek van bijvoorbeeld de Belgische Henri PFR. Deze dj verraste mij zeer, ik had nog nooit van hem gehoord, maar zijn set was onwijs goed.

Tot midden in de nacht

De rijen van de attracties waren niet lang. Wachten deed je gemiddeld maar 20 tot 30 minuten, wat een heel groot verschil is met de uren die je wacht op een normale dag naar Disneyland Paris. Na een ritje in de Rock ‘n’ Roller Coaster, liepen we door naar Crush’s Coaster. Nee wacht, we liepen niet, we dansten naar de volgende attractie toe!

Ondanks de grote namen van de avond (Afrojack & Bob Sinclar) waren Henri PFR en Klingande wel mijn favorieten van de avond. Kingande had zelfs een violist en en saxofonist meegenomen om live met hem het optreden te doen. Kippenvel!

Uiteindelijk gaan de attracties wel dicht, rond 23:00. Maar dan is het donker genoeg voor de meest magische lichtshows en projecties die je ooit hebt meegemaakt op een festival. Disney weet hoe je ieder publiek kan vermaken, blijkt maar weer. Afrojack heeft de eerste avond knallend afgesloten. De avondshow was adembenemend, we verheugden ons alweer op de volgende dag die zou komen.

Ruzie met de voetjes

Een tip voor de mensen die ook overdag het park bezoeken: neem voldoende rust en ga vaak genoeg even zitten. Al is dit op de grond in de rij voor een attractie. Op de tweede avond hadden wij namelijk beide ernstige ruzie met onze voetjes. Die wilden niet meer, maar wij wel! De Duitse superster Robin Schulz en duo Dimitri Vegas en Like Mike stonden immers op de planning vanavond.

Gelukkig was er plek genoeg om ook zittend te genieten van de verwonderlijke special effects die werden geprojecteerd op het Hollywood Tower Hotel. Zo konden wij, en onze voetjes, ook weer van deze prachtige avond genieten. Een magische ervaring die we niet hadden willen missen. Om een mooie herinnering mee naar huis te kunnen nemen was er op beide avonden de mogelijkheid een toffe polaroid foto te laten maken bij de Sprite stand.

Mis het niet

Over de twee dagen zijn wel meer dan 16.000 feest- en attractiegangers verwelkomd. Wij verbleven dit weekend in het New York Disney Hotel. Lekker om de hoek van het park en dus ook het festival! Gelukkig viel Electroland niet alleen bij ons, maar ook bij de overige 15.998 in de smaak. Want het was een groot succes en daarom komt Electroland terug naar Disneyland Paris met nog meer muziek, attracties (yes), projecties en vuurwerk!

Check hier onze video ter plaatse!

Tags: , , , ,