MENU
electroland 2018

Voetjes van de vloer met Afrojack in Disneyland Paris

the ark cruise

5 redenen om nog een plekje te bemachtigen op...

nijmegen

juli 28, 2018 Reageren (1) Views: 3402 Travel Janneke Siemes

Mooi Nederland: Nijmegen, de oude stad met jong vermaak!

Om nieuwe plekjes te ontdekken, inspirerende mensen te ontmoeten, wat kunst/cultuur op te snuiven en te genieten van prachtige natuur hoef je niet naar het buitenland. Vooral niet met deze temperaturen hier! Nederland kent ontelbaar veel fraaie plekjes en wij stellen ze graag aan je voor. In ‘Mooi Nederland’ vertellen wij welke steden een bezoekje waard zijn deze zomer. Ga op vakantie in je eigen land en maak kennis met Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Nijmegen heeft een geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. Rond het jaar 100 kreeg deze stad (toen nog bekend als: Ulpia Noviomagus Batavorum) marktrechten. Vanaf 1230 werd Nijmegen een vrije rijksstad, en vanaf 1402 werd zij benoemd tot Hanzestad. Tussen 1655 en 1679 huisvestte Nijmegen een Illustere Academie, sinds de komst van de Katholieke Universiteit in 1923 (nu bekend als de Radboud Universiteit) is Nijmegen uitgegroeid tot een ware universiteitsstad.

Sweet dreams & sweet breakfast

Blijf je overnachten? Check in bij Manna of het prachtige Blue Hotel en het ontkomt je aan niets. High class service en een poepchique hotelkamer is hier de normaalste zaak van de wereld. Bij Manna hebben ze het lekkerste en meest uitgebreide ontbijt dat ik tot dusverre gehad heb en bij Blue werd ik aangenaam dronken van de cocktails. (Of mijn gezelschap dit ook aangenaam vond laat ik even buiten beschouwing).

Een overnachting bij Blue is een feestje, letterlijk! Ik was jarig toen ik hier verbleef en dit lieten ze niet zomaar aan mij voorbijgaan. Het personeel kwam mij feliciteren met een koude fles bubbels en een kaarsje. Cliché maar toch waar; als je kaarsjes uit mag blazen voel je je pas écht jarig. Een fles wijn smaakt lekkerder als je het deelt, dat is geen probleem in de ruime suite van Blue. Deze kamer deed niets onder voor een luxe woonkamer. Nog een spannend feitje: als je hier overnacht bestaat er een ‘kleine kans’ dat er een beroemdheid aan de andere kant van de muur ligt. Misschien droom je daardoor zo fijn…

Zoals ik zei; een hemels ontbijtje

Sup & Surf

Spartelen in het water, wie wordt er niet vrolijk van? Tussen Nijmegen en Lent ligt de Spiegelwaal (het paradepaardje van Rijkswaterstaat). Hier kun je adrenaline opwekken door te gaan windsurfen, of even helemaal zen worden door middel van yoga op een surfplank. Daarnaast is dit de uitstekende plek om (na het inchecken) even rustig bij te komen van je reis en te genieten van het bijzonder warme Hollandse weer. Je boekt de lessen van Sup & Surf hier!

Nijmegen of Surfersparadise?

Honigcomplex

Wil je kunst en cultuur snuiven dan zal het Honigcomplex je honger stillen. Deze oude fabriek aan de rand van Nijmegen centrum is omgetoverd tot een creatieve broedplaats waar veel kleine ondernemingen hun winkel/ werkruimte of atelier gevestigd hebben. Er zit een koffiebranderij, foodlab, bellenblaaswinkel, je kunt het je zo gek niet bedenken. Check vooraf wel even de website, de gevestigde winkels/ondernemers zijn helaas niet altijd open en zo voorkom je teleurstelling. Voor het lekkerste biertje van Nijmegen en een goede burger (vlees of vega) ga je naar Stoom. Deze hotspot zit ook gevestigd in het Honigcomplex.

Is het warm? Haal onwijs lekker ijs bij Matthijs! Deze man heeft het geheime recept voor gezonde en lekkere ijsjes.

Het inspirerende Honigcomplex

Stoom: Beer & Food!

Bohemian Paradise

Wil je het echte vakantiegevoel meepakken of kilo vintage shoppen? Dan is De Kaaij een aanrader voor jou. Iedere zomer waan je jezelf in een bohemian paradise op het Kaaij Festival, deze vond plaats van 29 juni tot en met 20 juli dus helaas is het voor dit jaar gedaan. Niet getreurd, zonder festival is deze plek ook fantastisch! Ga de wiebelbrug over, en neem plaats op het strand waar wilde paardjes lopen. Gegarandeerd vermaak.

Festival de Kaaij

Het strand aan de Kaaij

Tot diep in de nacht

Nijmegen heeft een rijk uitgaansleven. Losgaan en raven tot diep in de vroege ochtend? Ga dan vooral even naar Waalhalla! Want wie heeft een hotelkamer nodig als je de hele nacht door kunt halen? Check de website voor een actuele agenda.

De hele nacht doorhalen iets te heftig? No worries, bij poppodium Doornroosje kun je genieten van concerten en feestjes die ‘iets’ minder lang door gaan. Liever een avondje theater? Kijk dan eens wat de stadsschouwburg van Nijmegen voor jou in petto heeft. Wil je grote namen aanschouwen in de buitenlucht? Dan moet je bij het Goffertpark zijn.

Gek op Tequila? Cali Nijmegen bezorgt je tequila zonder koppijn! Hier serveren ze enkel kwaliteitstequila van 100% agave, dus geen vieze ‘ammoniak-achtige tequila’ waar je de volgende dag direct spijt van hebt.

After de kater

Ga even langs Munt om de nachtelijke schade weer recht te trekken. Hier bieden ze powerfood van A tot Z: groenteshotjes, slowjuices, heerlijke bowls en salades voor een flinke vitamineboost. Wanneer je weer goed op de been bent is Bijsmaak ook een bezoekje waard. Laat een tattoo zetten als aandenken aan je onvergetelijke reis door Nijmegen of volg een DJ les.

Waai de laatste dag nog even lekker uit in de binnenstad en geniet van unieke winkeltjes die net om het winkelcentrum heen liggen. De kater nog niet helemaal overwonnen en liever wat rust aan je hoofd? Wandel door het Valkhof en aanschouw de monumenten van de oudste stad van Nederland. Sport je liever om die kater te verdrijven? kijk of de Beachfabriek iets voor jou (en je vriendengroep) kan betekenen.

de Beachfabriek

Music heaven!

Nijmegen heeft muzikanten ook veel te bieden. Niet voor niets liggen de roots van de Staat en Navarone hier diepgeworteld. Deze wortels lopen uit naar de Basis (ook bekend als de oude Doornroosje). Muziek kruipt dus waar het gaan kan, en stel je nu voor dat alles waar een muzikant van droomt beschikbaar is op één plek; opnamestudio’s, repetitieruimtes, kantoorruimtes, een café en een gastverblijf… Sounds like heaven right?! Dit is wat de Basis ons in de toekomst gaat brengen; een creatieve broedplaats, noemenswaardige albums, intieme jams, toffe livestreams en samenwerkingen tussen de grote namen en diegenen die er hard aan werken. Help mee aan het ontstaan van deze muzikale hemel en schrijf muziekgeschiedenis, lees hier alle informatie!

Music heaven!

Alles op een rijtje! Liever een overzicht van de gehele evenementenkalender voor 2018-2019? Klik hier!

P.S. Nijmegen heeft ook een fijne nachtburgermeester! Wat je ook nodig hebt, op deze man kun je rekenen. (Daar kunnen veel mannen een voorbeeld aan nemen!)

Tags: , , ,