MENU

Op zoek naar verkoeling: de bergmeren in Savoie Mont...

Forest Adventure

Roadtrip door Frankrijk: Baie de Somme – Forest Adventure

clubs

augustus 9, 2018 reageren (0) Views: 5231 Travel Winnie Hofstra

Uitgaan in Berlijn: de vetste clubs en wat je moet weten

Berlijn, een stad met een rijke geschiedenis. Ook een stad waar je geschiedenis kunt schrijven in de vetste clubs. Het is misschien wel dé uitgaansstad van Europa. Het walhalla voor de technoliefhebber en een paradijs voor mensen die willen dat feestjes nooit ten einde komen. Van de beruchte Berghain hebben we waarschijnlijk allemaal wel gehoord. Chapeau voor deze bizarre club, maar uiteraard heeft Berlijn nog veel meer uitstekende locaties te bieden om een goed feest te bouwen. Es geht los.

Er heerst altijd een beetje een mysterieuze sfeer rondom de Berlijnse clubs. Je mag er geen foto’s maken, dus alleen van horen zeggen weet je hoe het er van tevoren uit zal zien. Bij deze licht ik voor jullie een tipje van de sluier over de clubs die ik heel tof vond toen ik nog in Berlijn woonde. Inmiddels is dat al bijna een jaar geleden. Dit artikel heb ik bewaard voor als ik heimwee had. En of ik dat heb.

Salon zur wilden Renate

Deze club siert haar naam, want een wilde avond ga je hier zeker tegemoet. Je beland in een huis met velen kamers die je misschien niet eens allemaal op één avond ontdekt. In elke kamer stap je binnen in een andere scène. De een hangt vol met discoballen en in de ander staat een groot bed. Niet dat er geslapen gaat worden. Dat beslist niet, want de harde bas klinkt de hele nacht (en soms zelfs dag) door. Wel leent de binnentuin zich perfect om even op adem te komen. Je kunt je ook even laten wiegen door het schip om er vervolgens weer tegenaan te gaan.

Kater Blau

Ook weer zo’n aparte plek. Berlijnse clubs zijn zo gek en er is zoveel te zien dat het lastig is om het volledig onder worden te brengen. Daarvoor moet je uiteraard echt een keer gaan. Van deze club word je al nieuwsgierig als je de entree ziet. Deze is namelijk onder een brug, dus in eerste instantie denk je: dit kan toch niet veel zijn? In tegendeel. Deze club bestaat uit verschillende gedeeltes, dus voor elke mood is er wel eentje. ’s zomers kun je er heerlijk buiten dansen naast de Spree. Deze club licht namelijk naast de oever. Ook zijn er area’s binnen, waarvan de een duisterder dan de ander. Alles is voorzien van de mafste funky decoratie en alleen al door de outfits van je mede bezoekers kijk je je ogen uit.

Griessmuehle

Dit is een wat rauwere club. De uitstraling van Griessmuehle is industrieel. Je waant je in een waarschijnlijk voormalige fabriekshal of loods en bent omringd door beton, buizen, trappen, graffiti en natuurlijk niet vergeten de stevige techno die uit de boksen dreunt. Uiteraard is en ook weer de gelegenheid om een luchtje te scheppen. Neem plaats op een van de oude sofas aan het water.

Sisyphos

Deze mag absoluut niet ontbreken aan dit lijstje. Lees in dit artikel meer over deze club. Een bovendien ontdek je dan mijn favoriete plekjes in Berlijn. Perfect voor als je binnenkort een tripje wil maken en eens de toeristische highlights wil omzeilen.

Wat je nog moet weten over uitgaan in Berlijn

Er is (meestal) geen sluitingstijd. Je kunt van vrijdagavond tot maandagochtend door. Het is ook echt niet gek om gewoon op zondagmiddag er even een biertje te gaan nuttigen. Bij lekker weer voelt het net als een mini festival doordat elke club een buitengedeelte heeft.

 

Er is altijd een deur beleid dat onverklaarbaar is. Ga in ieder geval nooit voor een standaard outfit, denk: opvallend, sexy, glitters of juist duister. Niets is te gek.

 

Mede door het deur beleid is er bijna altijd wel kans op een rij. Ga vroeg (max. middernacht) of juist laat (na een uur of 3) om de ergste rij te omzeilen.

Tags: , , ,