MENU
clubs

Uitgaan in Berlijn: de vetste clubs en wat je...

Kroatië

De onontdekte schoonheid van Kroatië

Forest Adventure

augustus 10, 2018 reageren (0) Views: 2418 Travel, Vlogs Larissa Hendriks

Roadtrip door Frankrijk: Baie de Somme – Forest Adventure

Op roadtrip betekent niet alleen maar doorkarren en even stoppen bij mooie plekjes. Het is veel leuker om af en toe een wat langere stop te doen en hier een leuke activiteit te plannen. Zoals je kan doen in Baie de Somme bij Le Parc Salomon, hier kan je lekker klimmen en klauteren door de natuur! Lekker koel in de schaduw gelukkig…

Check hier onze vorige vlog en artikel van de heenreis! Ben jij van plan om op roadtrip te gaan? Check dan even de bestemmingen waar je langs zal komen. Wellicht is er zoals deze forest adventure in Baie de Somme ook een activiteit op jouw route waar je wel even voor wilt stoppen. In de buurt een overnachting hebben is dan ook heel chill. 

De dag Frans beginnen: Croissants

Super relaxed! Camping Domaine du Château de Drancourt heeft een ontbijt service. Rond de aangegeven tijd komen zij jouw ontbijtje afleveren bij aan de deur. In het mandje vonden we heerlijke koffie, verse sinaasappelsap, chocoladebroodjes en croissants. Om de dag even goed met veel suiker te beginnen want op de planning staat een forest adventure. Wij zijn er klaar voor!

Vanaf nu besloten wij een digital detox te doen gedurende de rest van onze reis. Alle meldingen uit en even niet meer bereikbaar zijn! Heerlijk. 

Forest Adventure

Al snel kwamen we aan bij het ‘abro-escalade parcours adventure’, ofwel: Parc Salomon. Hier gingen we het avontuur in de natuur aan. We werden in een paar kabels gehesen wat nog vrij comfortabel bleek te zijn. Na een paar instructielessen mochten we gelijk vrij in het rond slingeren. Als aapjes begonnen we ons flink te vermaken tussen de bomen.

Al snel werden we veel relaxter zonder die mobiel wat toch wel een druk met zich mee brengt. Wil je ook meer rust aan je hoofd? We raden je ook graag het boek Pauze aan: “Pauze: soms moet je stoppen, om verder te gaan”. 

De eerste tocht vonden we beide een beetje saai, al was deze wel nodig om zelfverzekerd te worden in het klimmen en klauteren. Je moet jezelf telkens veilig stellen en dat is in het begin even wennen. Om direct naar de moeilijkere graad te gaan is wel wat ver gegrepen. Toen moest ik soms even slikken als ik naar beneden keek. Ook kon het af en toe best snel gaan op die kabelbaan, wat je wel kan zien in de vlog hieronder!

Trainingspak: Björn Borg

Camping-life

Natuurlijk sloten we de dag wel even heel goed in campingstijl af. Met een zelfgekookte maaltijd vol potjes uit de supermarkt op de camping. Ohja, ze maken in Frankrijk geen grapjes over gesloten winkels op zondag. We hadden verwacht dat dit wel mee zal vallen toen het ons gezegd werd (super eigenwijs), maar onderweg was letterlijk iedere supermarkt gesloten. Zelfs de grote Lidl. Gelukkig was de supermarkt op de camping wel open!

Naar de supermarkt ga je natuurlijk ook in campingstijl, maar dan wel in die van een echte YUPPER: lekker elektrisch. In de Peugeot 3008 zit een fantastich leuk speeltje verstopt: een Peugeot step. Reken maar dat we jaloerse kinderblikken gezien hebben (overigens ook van volwassenen). Deze step neemt de snelheid over van hoe hard je stept. Dus des te harder je stept, des te harder je door zal blijven rijden…

Check hieronder onze tweede vlog!

Video beelden zijn gemaakt met de Canon EOS M50 (behalve, zoals we in de vlog melden, de video’s gedurende de forest adventure).

Tags: , , , , ,