MENU

Dr Martens een musthave?

regencape

De perfecte festival regencape en tent in één

tYOUsday Celeste Vincent

september 4, 2018 Reageren (1) Views: 2310 Fashion Winnie Hofstra

Fashion tYOUsday: de stijl van Celeste en Vincent

Welkom bij de dinsdagse moderubriek waar elke stijl welkom is. Yves Saint Laurent zei ooit “Fashion fades, but style is eternal.” En zo is het. Natuurlijk zijn we dol op de laatste trends de er voorbij komen, maar zoals ik al zei: die gaan voorbij. De eigen draai en kijk die mensen aan kleding geven is pas echt interessant. Daarom lichten wij elke week twee individuen uit met een verschillende stijl en laten zij weten wat ze van de outfit van de ander vinden. Maak deze week kennis met: Celeste en Vincent.

Wil jij volgende week anderen inspireren door jouw stijl te delen en wil je de outfit van een mede-fashionliefhebber beoordelen? Twijfel niet om te mailen naar redactie@blvd.nl of stuur een bericht via onze Facebook pagina. Wie weet zie je jezelf dan hier terug!

Celeste Mostert

Celeste is 22 jaar en bezig met haar laatste jaar aan het Amsterdam Fashion Institute. Al van jongs af aan verkoopt ze vintage kleding. Een ambitieuze dame dus. Er komt binnenkort iets heel tofs aan, dus neem een een kijkje op haar pagina. Het kan dan ook niet anders dat Celeste een unieke stijl heeft en zichzelf in mooie (vintage) items hult. Ze omschrijft het als volgt.

“Sinds is 14 jaar oud ben, verkoop ik vintage kleding. Deze invloeden kun je duidelijk in mijn eigen kleding terugzien. Naast dat vintage kleding vaak zeer mooie kwaliteit heeft, vind ik het ook belangrijk om duurzaam om te gaan met onze planeet. Door tweedehands kleding te dragen én verkopen, wil ik iets bijdragen aan een betere wereld.  Mijn kledingstijl is vrouwelijk, kleurrijk en tijdloos. Ik houd van clashende kleuren in een outfit, zo draag ik graag schoenen in een andere kleur dan mijn outfit. Kleding is voor mij een belangrijke vorm van non-verbale communicatie en zelfexpressie.”

De outfit van Celeste:

Celeste

Vincent over Celeste

“Ik krijg allereerst harde strand-vibes van deze outfit. Ik kan me voorstellen dat deze beste mevrouw zojuist een lekker dagje naar Zandvoort met de familie erop heeft zitten, lichte blaren op de hielen van de ietswat ongemakkelijke schoentjes (maar ach, ze staan leuk) en straks fijn met een glaasje prosecco op een terrasje zit te wachten op haar carpese, tonijnsashimi en cheesecake. Celeste weet net met casual goed af te wisselen!

Ik zou alleen zelf helemaal gek worden van het principe van gaten in mijn tas. Niet dat ik überhaupt ervaring heb met het dragen van een handtas, maar ik denk dat ik elke 5 seconden in lichte paniek achter me kijk of er niks tussen de spijlen is gevallen. Het is een goede outfit voor een sollicitatiegesprek of de museumnacht, maar ik denk niet dat het bij mij zou passen. Dat zegt hoogstwaarschijnlijk meer over mij dan over haar.”

Vincent van den Bos

Vincent is 21 jaar en laatstejaars student International Business and Languages. Naar eigen zeggen maakt hij semi-interessante muziek met zijn band Larrycake, speelt hij in zijn vrije tijd gitaar, schreeuwt naar Feyenoord in de kuip of voor een tv, leest of hangt halfdood achter zijn computer. Hij is op dit moment bezig met mijn thesisstage bij Mothership in Rotterdam, een bedrijf dat kunst in de openbare ruimte faciliteert. Hij wilde namelijk na zijn eerdere stages graag een keer actief zijn in de culturele sector voor hij de boze grote mensen wereld in stap.

Naast dat weet Vincent zich in kekke outfitjes te hullen. Dat mag ook wel als hij straks regelmatiger zijn “semi-interessante” nummers op het podium gaat laten horen. Knoop zijn muziek zeker in je oren. Hij vertelde het volgende over zijn kledingstijl.

“Ik denk dat de beste manier om mijn kledingstijl te omschrijven het woord hipster is. Dit komt niet omdat ik zelf een goede smaak of verstand heb van mode, allesbehalve, maar meer omdat mijn kledingkeuze enorm wordt beïnvloed door mijn vriendin, die je zonder enige twijfel een hipster zou kunnen noemen. Mijn vriendin legt niet voor elke dag een setje klaar dat ik aan dien te trekken, maar zonder haar goedkeuring komt een kledingstuk niet eens in de buurt van de kast.

Ik zou echter niet zeggen dat de stijl niet van mij is. Ik hecht er nooit veel waarde aan wat iemand aan heeft, maar ik ben vooral gevoelig voor de authenticiteit die erachter schuilt. De kleding die ik draag moet vooral uitstralen wie ik ben en waar ik van houdt. Ik ben een groot fan van zowel de artiest als de persoonlijkheid van gasten zoals John Frusciante, Jeff Buckley, Iggy Pop en Frank Zappa. Die komen niet altijd qua kleding overeen maar ze stralen kracht, schoonheid, veelzijdigheid en intelligentie uit zonder daarbij hun kwetsbaarheid te willen verbergen.

Er ligt veel eerlijkheid in hun stijl die je ook terugvindt in hun muziek en naar mijn mening hoort iedereen zijn kledingkeuze zo te gebruiken zoals je alle aspecten van je leven in lijn moeten zijn met je persoonlijkheid. Maar ja, je moet het ook niet al te groot maken, het is ook gewoon een geinig hemd, een fijn zittende broek en stevige schoenen.”

De outfit van Vincent:

Vincent

Celeste over Vincent

“Het eerste wat ik dacht toen ik de outfit van Vincent zag was “volgens mij spot ik daar een vintage blouseje!” Super tof! Lekkere etnische print. De look is nonchalant en heeft veel klassiekers; Timberlands, donkere spijkerbroek. Helemaal goed! Leuk om te zien dat Vincent een eigen stijltje heeft!”

Lees hier de tYOUsday van vorige week om kennis te maken met nog meer stijlen.

Fashion nieuwtje Wanderlust Amsterdam

Nog even een leuk fashion nieuwtje! Wanderlust Amsterdam introduceert een nieuwe herfst/winter collectie en deze is geïnspireerd door Gossip Girl! Die kennen we allemaal wel. Vooral liefde wat ook in de serie terug komt is te zien in de collectie, in kleur, figuren en ook teksten. De serie draait om gezien worden en dit komt terug in uitgesproken items met teksten die zelfs rechtstreeks uit de serie komen. Super tof!

Tags: , , , ,