MENU
Vakantie

Kleren maken de reiziger: hoe kleding wereldreizigers tijdens hun...

Avontuur; durf jij de Noordkaap Challenge aan te gaan...

dalt vila

september 9, 2018 Reageren (1) Views: 2540 Travel Larissa Hendriks

Hey! We gaan naar Ibiza! We gaan naar Dalt Vila!

Ibiza, we kennen deze bestemming als hét party-eiland voor in de zomervakantie. Wist jij dat hier nog veel meer te beleven valt dan zon, zee, strand en toffe feesten? Een vakantie hier hoeft niet alleen maar in het teken te staan van zuipen, katers en stranden. En wij hebben dit voor jou uitgezocht!

We deden een tour door de oude stad van Ibiza, aten een traditioneel vis gerecht als lunch bij de haven en sloten de dag af met de allermooiste zonsondergang die we ooit gezien hebben. Dit allemaal in één dag. Balen dat er niet meer tijd was, want er valt nog zoveel meer te beleven…

Dalt Vila: werelderfgoed

Sinds 1999 staat het oude stadscentrum van Ibiza, Dalt Vila, op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO. Dit is het oudste stadsgedeelte van Ibiza Stad, de hoofdstad van het eiland. Het plekje is omringd door hoge muren die stammen uit de middeleeuwen, uit de 16e eeuw. Deze zijn dus even super goed bewaard gebleven! Wanneer je naar boven loopt kan je genieten van de meest charmante pleintjes, steegjes en een prachtig uitzicht.

Het eiland heette oorspronkelijk Ibossim. Deze naam zou gegeven zijn in 654 voor Christus, vernoemd naar de God Bes. Bes was de God van bescherming, maar werd ook de God van muziek en dans genoemd.

Door de kleine straatjes van Dalt Vila struinen is heerlijk. Verdwaal vooral en laat je verrassen door alle bijzondere plekjes die je tegen komt. Je kan bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan een museum. Onze favoriet is ‘Puget‘, hier hangen schilderijen die geverfd zijn door vader en zoon, heel liefelijk. Wanneer je weer beneden aankomt in Ibiza Stad zijn er genoeg boetiekjes die erom schreeuwen even een kijkje te nemen. Denk aan een hoop mooie witte kleding, onwijs veel sieraden en natuurlijk souvenirs om mee te nemen naar huis.

 

Bullit de peix: traditioneel gerecht voor tien

Voor de lunch werden we getrakteerd op een traditioneel vis gerecht van Ibiza: Bullit de peix. De beste borden hiervan worden geserveerd bij ‘Restaurante Formentera‘. Een leuk restaurantje aan de haven. Op de kaart staat dat dit gerecht geserveerd wordt voor twee personen, geloof ons, dit is genoeg voor tien! Allereerst kwam de vis met aardappel en een lekkere gele mayonaise saus op tafel. Dit kregen we niet eens met z’n tweeën op en zaten bommetje vol. Toen werden we verrast met een tweede deel van het gerecht!

“Now comes the second part of the dish”

Nu was dit te lekker om te laten staan en hebben we hier alsnog van weten te smullen met onze volle magen. Het tweede deel is een paella die bereid is in de boullion van de vis. Deze is nog eens afgebakken in de oven wat het extra knapperig maakte, precies hoe wij een paella lekker vinden.

Applaus! De zon gaat onder

Onze mooie dag in Ibiza sloten we af met een bijzondere zonsondergang. Eentje die het hele restaurant waar we zaten (Hostel La Torre) deed applaudisseren. We werden er emotioneel van en meer hoeven we er niet over te zeggen. Dit plekje mag je gewoon niet overslaan!

Tags: , , , , ,